חרדה מתמשכת ללא סוף...

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חרדה מתמשכת ללא סוף...
    "אופטימי"
    04/05/2008

די נמאס לי כבר אני לא יודע מה לעשות מאז אותו יום מקולל שבו חשתי תחושת חנק מוזרה

בגרון ולא ידעתי מה לעשות...פשוט התחלתי לפתח סיפטמום התנגדות של פעולת בליעה כשזה קרה ומאז....

כל פעם יש לי את הסימפטום הזה שאני חושב על זה ואז בולע את הרוק...(אני יודע שזה נשמע טיפשי אבל בכל אופן זה קרה לי)...אבל זה רק ההתחלה...

בגלל זה התחלתי לפחד לאכול כדי שאני לא ייחנק.גם לבלוע כדורים זה היה אצלי בראש 24 שעות היה לי נדודי שינה .הייתי פוחד לצאת למקומות כדי שלא יתקוף אותי שם אותם "תסמינים" ארורים אלו.. בקיצור זה כבר כך שלוש שנים.

אבל בכל זאת היום עוצמת החרדה ירדה לאין שיעור לאט לאט, כך שכבר אני אני יכול לצאת למקומות (עם מעט חשש יש לציין תלוי לאיפה)יותר בטוח בעצמי, אבל עדין יש לי מידי פעם את התסמינים האלו(שכחתי לציין שהייתי אצל פסיכולוג שלא רק שלא עזר אלא הכניס אותי יותר לדיכאון)

בקיצור הבעיה הגדולה שלי שמטרידה אותי התחושה שאני לא יכול להתקדם הלאה בעתיד אני מרגיש את זה בתוכי כאילו נגזר עלי לחיות עם זה לעד. ובמיוחד להרגיש שונה מכולם זה מטריף אותי...אני כל פעם מכניס לעצמי שזה שטויות כי זה מה שזה באמת אבל זה לא עוזר זה עדין עמוק בתוכי..אני לא יודע למה אני מרגיש פחדן יותר מתמיד וזה מעצבן אותי..למשיהו פעם היה דבר דומה לזה. אני מתכווין עם התחושה שזה תוקע אותך באמצע החיים?

יש אולי פתרון יעיל לדבר הזה..חקרתי את הנושא הזה הייטב ואני לא יודע אם יש משהו יעיל בשבילי..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חרדה מתמשכת ללא סוף...

הוספת תגובה

• חרדה

ד''ר אירנה נתנאל
    04/05/2008

שלום לך,

צר לי על הרגשתך, הבעיה שאתה מתאר די נפוצה ומוכרת. ישנם דברים שאתה עושה שמקבעים את הבעיה ולא עוזרים לך להפתר ממנה. חשוב ללמוד מה לעשות ומה לא כדאי לעשות. ככל שאת מתמקד יותר ומתעסק יותר סביב הקושי לבלוע אתה מקבע את הבעיה. המנעויות מאכילה, שטיה וכו' גם כן לא תורמות אלא אחד הדברים שמזיקים ומקבעים את הבעיה. טיפול תרופתי משולב עם תרפיה התנהגותית - קוגניטיבית יכולה לעזור לך להתמודד עם מצבך.

תודה על פנייתך לפורום,
    אשמח לענות על שאלות נוספות,
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על המשוב הזריז..

"אופטימי"
    05/05/2008

אני יודע מה שגורם ואני יודע איך התהליך עובד כי שאני עושה פעילות שמשכיחה את זה אני מרגיש רגיל...
    הבעיה למשל עכשיו אני הולך לטיפול אז בדרך לטיפול אני ירגיש רגיל לגמרי כאילו אין לי כלום אבל

לאחר מכן יכול להיות שפתאום אני ירגיש עוד פעם שזה נמצא בי רציתי רק לפחות לשאול אם יש מקרה בדיוק כמו שלי..ועל איזה מקום טיפול את ממליצה באיזור ירושלים.

רק שכחתי להוסיף ולשאול האם טיפול קונגטיבי התנהוגותי הוא יעיל..כי אני חושב שאני עושה אותו בעצמי ע"י החדרת משחבות חיוביות וכדו' והתעמתות עם החרדה...א"כ מה הטיפול כולל שאיני יודע תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה

ד''ר אירנה נתנאל
    05/05/2008

טיפול התנהגותי - קוגניטיבי מצויין. כמובן שקודם כל הדגש הוא על האיזון התרופתי. תברר לגבי פסיכיאטר דרך קופת חולים שלך. ייתכן וטיפול מרפאתי בבית חולים פסיכיאטרי במרפאת חוץ יכול להתאים לך או אולי יש צורך גם באישפוז יום (כאשר אתה מגיע לבית חולים בבוקר, מקבל טיפולים, שיחות, השגחה של רופאים, פסיכולוגים, טיפולים קבוצתיים ובצהריים חוזר הביתה).

בהצלחה בהמשך,

אשמח אם תמשיך לעדכן אותי על מצבך

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו