נא סיוע...

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נא סיוע...
    אני
    03/09/2015

שלום רב, אני סובלת מתת פעילות בלוטת התריס מגיל קטן. בשנת 2012 החלפתי בלית ברירה את האלטרוקסין הישן ביוטירוקס, לאחר כשנה הבלוטה יצאה מאיזון ונכנסתי להתקף חרדה ודיכאון קשה. לאחר איזון הבלוטה שבתי לתקפד כרגיל. בשנת 2013 ושוב קיבלתי התקף דומה כשבלוטת התריס הייתה מאוזנת ויצאתי מזה ללא טיפול כלשהו. יצויין כי מנובמבר 2014 לאחר שקבילתי התקף חרדה נוסף, שבו ובאו התקפי חרדה נוספים המלווים בדיכאון קשה. לאחר טיפול רפלקסולוגי שוב קמתי על רגליי. כיום מחודש מאי לאחר קבלת התקף נוסף אני שרויה בדיכאון המלווה בכאבי ראש חזקים, כאב בבלוטת התריס, סחרחורות, זרמים בראש, לעיתים מועקה חזקה שעוברת בחזה שלא מניחה, חוסר שינה, חוסר ריכזו, היו תקופות של בכי ואפתיה שמהם לא קמתי מהמיטה, אין לי שמחת חיים ועוד. אני נוטלת שיקוי צמחים של היפריקום, צמחים סינים, וולריאן ועוד. אני מבצעת דמיון מודרך, התחלתי שוב דיקור סיני ורפלקסולוגיה, אני עושה הליכות, אוכלת מאוזן, כמו כן אתחיל טיפול בהיפנוזה. ביצעתי בדיקה אי.אי גי שיצאה תקינה. יש לציין כי אני בדיכאון רצוף שמגיעה בגלים חמורים יותר.
    אני חוששת שמה שקורה לי נובע כתוצאה מבלוטת התריס למרות שהיא מאוזנת, ייתכן כי הגוף אולי אינו מקבלת את התרופה החדשה לבלוטת התריס ואין תחליף נוסף בארץ (החלפתי בתקופה הזו לסינטרואיד).יש כדור מהודו אשר זהה של אלטרוקסין אשר זהה במרכיביו לאלטרוקסין הישן אך הוא מגיע באופן פיראטי.
    אין לי כל סיבה מהותית להיות במצב בו אני נמצאת - מצב אשר הרס את חיי ואת חיי משפחתי.
    אני מאוד חוששת מתרופות פסיכיאטריות, בשנת 2012 קיבלתי ציפרלקס ש - 20 דקות לאחר נטילתו הרגשתי את המוח מתכווץ ושכחתי מקומות שמות ושכבתי כמסוממת.
    אני דיי אובדת עצות. אני עם כאבי ראש תמידיים....

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נא סיוע...

הוספת תגובה

• נא סיוע... - תגובה

שרון לויט
    04/09/2015

שלום לך,
    אם פנית לפורום הזה, את כנראה יודעת או משערת שהסיבה לבעייתך אינה בהכרח פיזיולוגית. ואכן, נשמע שמדובר בבעיה פסיכולוגית. קודם כל, חשוב שתדעי שהתקפי חרדה קורים מסיבה אחת בלבד- משום שפוחדים מהם. הפחד לחוות את הסימפטומים הלא נעימים הללו, ולעיתים גם המחשבה שהם מסוכנים, גורמים לחזרתם של ההתקפים שוב ושוב.
    נשמע שאת עושה הכל כדי להירגע ולהפסיק את ההתקפים, אך למעשה, כל הניסיונות "לברוח" מהתקפי החרדה רק גורמים לחזרתם ולהעצמתם. הדרך היחידה להפסיק את ההתקפים היא ללמוד להתמודד איתם כשהם מגיעים, ולא לחפש כל הזמן דרכי מילוט (כולל תרופות פסיכיאטריות), זה לא יפתור את הבעיה.
    ממליצה לך בחום לקבל מידע לגבי טיפול פסיכולוגי בגישה קוגניטיבית התנהגותית (טיפול CBT). נשמע שניסית דרכים רבות לפתרון, אך עדיין לא פעלת בדרך זו, שעשויה לפתור את הבעיה שלך על ידי למידה כיצד להתמודד עם ההתקפים. כשמדובר בחרדות, הבעיה היא לא החרדה עצמה, אלא היחס שלנו כלפי החרדה. כאשר אנחנו לומדים להתייחס אליה בצורה אחרת, ולהפסיק לפחד ממנה ובעצם להעצים אותה, היא הולכת ודועכת עד שנעלמת.

בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוויתי את אותו דבר

הדסה
    25/09/2015

היי,
    זה לא נפשי. מה שאת חווה זה תופעות לוואי של יוטירוקס.
    אסביר לך אני חווייתי את אותן תופעות עד של חרדה עד שגיליתי את הקשר בין היוטירוקס לחרדות והתופעות שציינת שגם חוויתי בעצמי. הפסקתי את נטילתו למס' ימים וחשתי הרבה יותר טוב ללא חרדות הכדור גורם לתופעות אלו. שלחי לי מייל ואסביר לך הכל. אני חשה מחוייבות לעזור לאנשים שנפלו לדבר הזה וחייהם השתבשו כמוני.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי

מישהי
    26/09/2015

לגבי בלוטת התריס
    אין לי אפשרות לרשום את כל הקישור- ארוך מדי..

כדי להכנס ישר לעמוד של המלצות תזונה וצמחי מרפא לבלוטת התריס רשמי בגוגל - "טיפול טבעי בבלוטת התריס"..
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו