מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הרגשה מוזרה והתקףמור05/05/2008
עד לפני כחמישה חודשים הייתי בן אדם רגיל לחלוטין עד שקרה הדבר ששינה לי את החיים 180 מעלות... יום שבת אחד שיחקתי כדורגל כשעתיים בשכונה ואחרי זה בערב לאחר עייפות כבדה שתיתי אלכוהול והייתה לי מן סטלה עייפה כזאת... לאחר מכן נירדמתי והתעוררתי אחרי כשלוש שעות ומאז לא הצלחתי לישון בבוקר התחילה הרגשה לא טובה מן הרגשת "הולך לקרות משהו" כזאת....בערב הייתי מאוד עייף וזה כבר היה בבסיס והייתי אמור לעלות להגה למשמרת ולא רציתי להיות עייף, אז שתיתי איזה 4-5 כוסות קפה שחור והיה לי כאב ראש אז גם לקחתי אקמול. במהלך הנהיגה התחלתי להרגיש לא טוב וההרגשה של ההולך לקרות משהו חזרה...לפתע ראיתי מסך שחור כזה וחשבתי שאני הולך להתעלף זה לא קרה לי בחיים, אני בדרך כלל בריא ונוהג להיות פעיל ספורטיבית. בקיצור חשתי צורך באותו רגע להתרחק מאנשים מן פחד גדול השתלט עליי וחשבתי שאני הולך למות, פשוט הייתי בטוח במיליון אחוז שאני הולך למות ואיבתי שליטה הרגשתי מן קריסת מערכות כזאת זה הדבר הכי מפחיד שקרה לי בחיים. הגעתי לרמבן עם הרגשת "הולך למות" ונמלולים בידיים ודפיקות לב מהירות. בא רופא קבע anxiati והלך וזהו. מאותו יום ההרגשה הכללית היא מוזרה היא לא אותו דבר לפעמים יש לי פחד במה מן פחד להיות בחברת אנשים חשוב לציין שזה לא משהו שאני חושב זה משהו שאני מרגיש שפשוט הולך לקרות משהו. אני גם מעריך פי כמה וכמה את החיים. תמיד אני מסתובב עם הרגשת חי-מת כזאת ומפחד מההתקף הבא. שזה קורה אני לוקח מיד קלונקס חצי כדור וזה מרגיע אותי. לפעמים לחצים בראש ומן דקירות כאלה במוח עשיתי CT ולא מצאו כלום. הייתי אצל כל הרופאים האפשריים ופשוט לא מוצאים. בחודש האחרון התחילו גם כאבי בטן מתגברים ופוחתים במשך חודש שלם. ובכללי הרגשה לא נעימה על גבול הבלתי נסבלת. מה אפשר לעשות האם ההרגשה הזאת תשאר לי כל החיים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקפי חרדה
ד''ר אירנה נתנאל06/05/2008שלום לך,
כנראה אתה סובל מהתקפי חרדה. טיפול תרופתי משולב עם תרפיה התנהגותית קוגניטיבית (CBT) אישית או קבוצתית יכולה לאוד לעזור לך. במהלך הטיפול אתה תלמד לשלוט בהרגשה, בתגובות שלך, לצמצם התקפים עכשיוים ולמנוע התקפי חדרה חוזרים. הטיפול המשולב הוכיח את עצמו כטיפול הכי יעיל בהתמודדות עם התקפי חרדה.
בהצלחה ותרגיש טוב!
תודה על פניתך לפורום,
אשמח לענות על שאלות נוספות,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה...בהמשך לתגובתך
מור06/05/2008כאבי הבטן יכולים להווצר כתוצאה ממה שניקרא חרדת מציפייה? וגם כאבי הראש המוזרים? הרגשת ה"הולך לקרות משהו" משגעת אותי וקשה לי לקיים חיים נורמלים. טיפול בקלונקס יכול להספיק? הפסיכיאטרית נתנה לי ציפרלקס ואני חושש מלקחת את התרופה הזו כי אני ממש לא רואה את עצמי לוקח תרופות פסיכיאטריות כאלו או אחרות. קלונקס זה עוד איכשהו בגדר הנורמה. מה את ממליצה. (תודה רבה לך)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרדה
ד''ר אירנה נתנאל23/05/20081. כאבי הבטן, כאבי הראש, הרגשת ה"הולך לקרות משהו" הינם תוצאות של חרדת ציפיה. למעשה, חרדת ציפיה מעוררת תגובות גופניות בדיוק כמו התקף חרדה.
2. ציפרלקס הוא כדור מצויין, הרבה יותר ידידותי מאשר קלונקס. בדרך כלל ממליצים להתחיל מקלונקס לתקופה קצרה בלבד עד שציפרלקס מתחיל להשפיע או עד שמתאימים את הטיפול התרופתי העיקרי. לאחר מכך, ניתן לעזר בקלונקס רק במידת הצורך להקלה המיידית של הסימפטומים החרדתיים.
אני מציעה לך להתגבר על דעות קדומות ולעזר בהישגים של הרפואה המודרנית כדי לשפר איכות חייך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד משהו קטן...
מור06/05/2008רציתי להוסיף עוד משהו, לעיתים שאני מתכוון להרדם שאני נמצא בידיוק במצב של בין ער לישן, כאילו בידיוק שהגוף בא להכנס למצב שינה בידיוק בגבול הזה אני הופ קופץ כזה מין בהלה כזאת. ואז אני מרגיש מן התרגשות כזו בלב, כמו שמרגישים ברכבת הרים בירידה, משהו מוזר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד משהו קטן...
ד''ר אירנה נתנאל23/05/2008כדאי שתתיעץ עם הפסיכיאטר המטפל. ייתכן וקלונקס לפני השינה או מירו/רמירון לפני השינה יכולים מאוד לעזור לך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה??????????
מור07/05/2008אפשר תשובות בבקשה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתקפי פאניקה
ד''ר אירנה נתנאל08/05/20081. רק קלונקס איננו מספיק לטווח ארוך. ציפרלקס כדור הרבה יותר "ידידותי" מקלונקס. עדיף לקחת ציפרלקס מאשר קלונקס.
2. כאבי בטן וכאבי ראש מוזרים כמו סימפטומים אחרים של חרדה בהחלט יכולים להווצר כתוצאה מחרדת הציפיהלהתקף הבא.
3. הסמפטומים הגופניים נוצרים ומחוזקים עקב המחשבה שמשהו נוראי הולך לקרות ואתה מוצא את עצמך בתוך מעגל הקסמים של החרדה שבו מחשבות מזינות הרגשה ותחושות גופניות.
4. לבסוף, כדאי שתתגבר על הדעות הקדומות לגבי הכדורים ותתכיל לקחת ציפרלקס ללא דיחוי.
תרגיש טוב,
בהצלחה בטיפול,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
מור08/05/2008תודה רבה לך...
אתמול ניסיתי לצאת לפאב והרגשתי ממש לא טוב שוב ההרגשת הולך לקרות משהו הוציאה אותי מריכוז... יצאתי מהפאב וטיילתי לבד בחוץ....זה לא עבר עד ששתיתי וקיבלתי ראש טוב...שאני במצב הזה אני מרגיש טוב זתומרת מרגיש רגיל...זה יתכן?
ושאלה אחרונה לציפרלקס תופעות לוואי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך..
מור08/05/2008חרדת הציפייה היא פשוט חלק נכבד מהיום שלי לפעמים אני מוצא את עצמי ימים שלמים מחכה לישון ומתפלל שזה יעבור לי בבוקר ואני יחזור להיות כמו פעם...המצב הזה עשה אותי ממש היפוכונדר ואני חושב על מחלות.... שאולי יש לי ואולי ואולי ואוולי.... ואנשים אומרים לי לא זה ככה זה חרדה וזה פאניקה וחרדת ציפייה ואתה תיהיה בסדר ואצלי בראש תמיד עוברת השאלה..ואם לא?!...
מה עושיםםםם אני ממש מיואש כבר...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרדה
ד''ר אירנה נתנאל09/05/2008ציפרלקס נסבלת היטב על-ידי מרבית החולים. תופעות הלוואי הנפוצות הן: בחילה, יובש בפה, קשיי שינה, עייפות, הזעה מרובה וקשיים בתפקוד המיני. תופעות אלו הן בדרך-כלל קלות וחולפות עם המשך השימוש.
השטיה מאפשרת לך להרפות, להיות משוחרר. את אותה ההרגשה ניתן להשיג גם ללא שטית אלכוהול.
כדאי לך ללמוד טכניקות התמודדות. כפי שכבר אמרתי כדאי לך לשלב תרופות עם תרפיה התנהגותית - קוגניטיבית.
צר לי על הרגשתך, אבל אתה חייב לקבל החלטה. אם תמשיך רג לסבול ורק להתלונן מצבך לא ישתפר אלא רק ילך ויחמיר. חבל!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה אחרונה
מור10/05/2008ניתן לקבל אודות בעיה כמו שלי...גימלים מהקב"ן בצבא? או שהוא יחליט להוציא אותי מהצבא בגלל זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאמרת שזה ילך ויחמיר ללא טיפול
מור10/05/2008עד לאן זה יכול להחמיר? אפשר למות מיזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרדה
ד''ר אירנה נתנאל10/05/2008מהתקפי פאניקה לא מתים. הדבר עלול להתפתח להסתגרות בבית, קשיי תפקוד, קשיים ביחסים בינאישיים. כתוצאה מכל זה מופיע דיכאון חמור ופגיעה משמעותית באיכות החיים.
באשר לגימלים, על זה ניתן להוריד פרופיל באופן משמעותי ואף לסיים את השירות הצבאי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאירנה?
מור23/05/2008אבל אני כבר שנתיים ו10 בצבא לא ניראה לי שהוא יוציא אותי מהצבא בגלל זה אלא יתן לי טיפול זמני עד לסיום השירות את לא חושבת?
ודרך אגב בעיות החרדה הולכים ופוחתים ללא שום כדור אנטיביוטי אלא רק פה ושם קלונקס להרגעה וזהו...זה פשוט עיניין של זמן כנראה ותחלופה של הוואי חיים. כנראה שאחרי השיחרור אני ירגיש הרבה יותר טוב. פשוט צריך למצוא כיוון בחיים וזהו. אני טועה?
ד''ר אירנה נתנאל23/05/2008היי מור,
אני מאחלת לך מכל הלב שתמצא כיוון אחרי הצבא ולא תחווה יותר התקפים. לחלק מהאנשים זה באמת עובר וחלקם ממשיכים לחוות התקפים חוזרים. אין לאף אדם תעודת ביטוח שמנגנון החרדה שלו לא יתקלקל כמו שאף אחד לא יכול להפטיח לך שום ביטחון מוחלט לגבי אברי גוף אחרים (לב, כבד, כליות וכו').
בהצלחה בהמשך,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמור
רווית24/05/2008אל תילחץ מזה , אני עברתי משהו מאוד דומה לפני כמה שנים , ולמרות שזה לא נראה לך , יש הרבה אנשים שחווים את זה , ולדעתי זה חעבור אם אתה תאמין שזה יכול לעבור ואתה אפילו תוכל לשכוח יום אחד את הרגשה המפחידה הזאת .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה...
מור26/05/2008נתת לי אמביציה לחיים... תודה :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב :(
מור03/06/2008שוב היה לי התקף והוא בא אחרי איזה חודש שלא היה... כאילו הוא אגר כוח ובא לי בבווום ממש חזק...זה היה ממש מפחיד שאני הולך למותתתת....להתחיל ציפרלקס וזהו??... אולי אני לא יצליח להפסיק לעולם עם הציפרלקס? אולי זה לא מתאים לי? הקופסא יושבת על המדף ואני חושש מאוד לקחתתת אתמול הלכתי לבקר את סבא שלי שחזר מבי"ח הלכתי לדודה שלי והרגשתי שאני לא יכול לשבת שם כי זה הולך לקרותת.... וזה שלא היה איתי קלונקס בכיס עוד יותר הלחיץ אותייי ופשוט זימן התקף נוסףף... זה הכלל מערבולת כזאתת שאי אפשר לצאת ממנה....הרגשת טרום התקף לא פחות נעימה מההתקף עצמו........בא לי לבכווווווווווווווות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאםםםם
מור03/06/2008דכאון וחרדה קשורים זה לזה? באופן ישיר או עקיף???...
אני מאמין שהחרדה נוצרת אצל אנשים אינטליגנטים מאוד ובעלי דימיון מפותח מאוד.... יש משהו במה שאני אומר?...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)