מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- במשנר נפשי עמוקטובה בן ציון25/09/2015
שלום אני עברתי לפני כשנתיים ארוע מוחי קל ונותרתי עם נכות ברגל שמאל וגם יד שמאל שהיא היד הדומיננטית לא לגמרי חזרה לתפקוד מלא. נוסף על כך אני מצויה כבר שנתיים במצב משפחתי לא קל.אני נשואה ואם לשניים.בני הגדול נשוי ובתי,חוזרת בתשונה בת 26 רווקה וגרה בירושלים.לפני כשנתיים אמי החליטה לערוך צוואה ובה היא מורישה את ביתה ושני מגרשים צמודים - לנכדים. מאז חיי אינם חיים. בעלי כועס ופגוע ולא מוכן לוותר.אין לו קשר עם הילדים ואינו מאפשר גם לי ליהנות מהם. אז אני בדכאון שמטופל כרגע ללא הצלחה גדולה ומחכה לאור שיופיע קצה המנהרה. אני במצוקה גדולה ומרגישה מאד תלותית בבעלי בגלל הנכות שלי וגם לא מצליח לחזור לעצמי מבחינה מורלית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר במשנר נפשי עמוק - תגובה
שרון לויט25/09/2015היי טובה,
מצער מאוד לשמוע שבגלל ענייני כספים נהרסים קשרים משפחתיים. מובן גם, שמצבך הפיזי מוסיף לתחושת הדכדוך הקשה. אני במקומך הייתי מחפשת כל דרך לחידוש הקשר עם הילדים, למרות שבעלך אינו מעוניין בכך. הקשר שלך איתם הוא שלך ולא שלו, ולדעתי את יכולה לקיים אותו בלי תלות ביחס שלו כלפיהם.
בנוסף, כדאי למלא את החיים בתוכן ובפעילויות שכן נגישות לך. החיים יכולים להיות מלאים ומעניינים מאוד גם כאשר יש נכות. גם קשרים חברתיים, מחוץ למשפחה, יכולים להועיל מאוד (כולל קבוצות תמיכה אם צריך).
איני יודעת איך את מטפלת בדיכאון שלך, אבל יש כיום כל מיני דרכי טיפול יעילות, ואם דרך אחת אינה עובדת, כדאי לנסות דרכים אחרות. אני באופן אישי מאוד מאמינה בטיפול פסיכולוגי. מעבר לטכניקות היעילות לטיפול בדיכאון שקיימות כיום בטיפול קוגניטיבי התנהגותי (טיפול CBT), הקשר הטיפולי מספק לך תמיכה ואוזן קשבת שאף תרופה או טיפול רפואי אחר לא יוכל לספק.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבמשבר נפשי עמוק
טובה26/09/2015תודה על התגובה.אני מטופלת על ידי כדור בשם פריזמה 20
ממ"ג וגם הולכת לפסיכולוג. את הכדור אני לוקחת כבר מעל חודשיים אבל עוד אין פתרון לחרדות לקחת כדור לוריואן אבל זה לא ממש עוזר. אני בקשר עם הילדים שלי לא התנתקתי מהם אבל קשה מאד לנהל איתם קשר כשאין אפשרות להזמין אותם בסופי שבוע בחגים-לאור התנגדותו הנחרצת של בעלי.אני גם לא ניידת כי בעלי אסר עלי לנהוג לאחר הארוע המוחי?אני מרגישה חסרת אונים ולא מוצאת פתרון למצבי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבמשבר נפשי עמוק - תגובה
שרון לויט29/09/2015אפשר למצוא פתרונות יצירתיים למגבלות הללו. אפשר, למשל, להיפגש עם ילדייך אצלם או בחוץ, במקום נייטרלי. ניידות אפשרית לא רק ברכב פרטי בו את נוהגת (הוא יכול, למשל, להסיע אותך, וגם שווה לברר בביטוח הלאומי אם מגיע לך סיוע).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה אמא שלך החליטה לרשום את הצוואה
ליאור27/09/2015לילדים שלך בלבד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבמשבר נפשי עמוק
טובה27/09/2015אמא שלי חושבת שהיאא עוזרת בכך להבטחת עתידם של ילדי והיות ואני בת יחידה ומסודרת כלכלית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם יש לך קשר טוב עם אמא שלך?
ליאור27/09/2015תדברי איתה. תסבירי לה שזה יוצר מתחים אצלכם בזוגיות. שזה מרחיק אותם ממך. שעכשיו את חולה וזקוקה ליותר משאבים. אולי היא תשנה את דעתה. באמת מרגיז!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין מה לדבר אתה
אורח01/10/2015הצוואה הגיונית ואם בעלה של הגברת רודף בצע -יש לו בעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)