חוששת שבעלי בדכאון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חוששת שבעלי בדכאון
    ענת
    27/10/2015

לפני כחצי שנה החלו לבעלי תסמינים גופניים של כאבי ראש חולשה ועייפות וכן בעיות עיכול שונות הוא עשה בדיקות ולא יצאו ממצאים חריגים...לאחר תקופה הוא החל לעשות הליכות מידי פעם בערב בחוף הים והיה חוזר לאחר 5 שעות לערך היה מספר שיש לו לחצים בעבודה והישיבה מול הים מרגיעה אותו..לי כמובן זה היה מוזר שהיה נעדר מהבית למספר שעות רב בלילות..התחלתי לחשוד שמא הוא בוגד..הוא גם נהיה מאוד סגור ובקושי מתייחס לילדים..לאחר תקופה מסויימת החליף את ההליכות בתחביב חדש שנחשף אליו,התחביב הוא דייג...כל סופש גם חמישי וגם שישי בלילה החל לצאת לדוג בלילות...התחלתי לשתףף את ההורים שלי ושלו במעשיו שלא היו מקובלים עליי...והוא מצידו איים לעזוב את הבית..אמר שהוא רוצה חופש ושקט ממני ושאני משתלטת על חייו...מאז אנחנו במשבר חמור...העזבתי אותו מס פעמים מהבית...הוא מצידו ממשיך לדוג בכל הזדמנות אומר שזה עושה לו טוב החופש וזה מה שהוא רוצה מהחיים שלו...הוא פשוט התמכר לזה..קנה מלא ציוד ואביזרים ומתעסק רק בזה...אנחנו מדברים מלא על להתגרש כי אני לא מוכנה להמשיך לחיות כך עם חוסר היחס מצידו אליי ולילדים...הוא גם טוען שכבר לא מרגיש אליי כלום...התחלתי לחשוב לאחרונה שאולי אלו תסמינים של דכאון הסממנים הגופניים ואחכ ההתמודדות שבא לידי ביטוי באובססיה לתחביב החדש...אני בחוסר וודאות לגבי חיי...האדם שאיתי פשוט מסרב בקושי לדבר איתי מרגישה שהוא השתנה גם בקושי מתייחס ומגיב לילדים...הוא טוען שהכל אצלו בסדר...האם מתאים לדכאון ואיך לשכנע אותו לטפל בעצמו?..האם יכל לחלוף לבד?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חוששת שבעלי בדכאון

הוספת תגובה

• חוששת שבעלי בדכאון - תגובה

שרון לויט
    28/10/2015

היי ענת,
    אנחנו כמובן לא יכולות לאבחן את בעלך. את משום שאינך אשת מקצוע, ואני משום שאיני מכירה אותו. הסימפטומים הגופניים שמיינת בהתחלה יכולים להיות קשורים בבעיות שונות, ביניהן גם חרדה, סטרס כללי או "משבר גיל" כלשהו. ההתמכרות לדיג אינה מצביעה על דיכאון. דווקא אנשים הסובלים מדיכאון נוטים להיות חסרי מוטיבציה לעסוק בתחביבים, ואינם נוקטים בדרך כלל פעולות כדי למלא את הריקנות שהם חשים.
    אם בעלך מסרב ללכת לטיפול וטוען שאין אצלו בעיה, הדרך היחידה לפתור את המצב ביניכם היא ללכת לטיפול זוגי כדי לשקם את יחסיכם (או לחלופין להחליט על פרידה, עם כל הצער שבדבר).

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לשרון

ענת
    28/10/2015

הבנתי שאצל גברים הדכאון מתבטא בצורה שונה מנשים...שהם מפתחים אובססיה לעבודה או לתחביב,או בצורה קיצונית יותר מתמכרים לסמים או אלכוהול.העיסוק של בילי בדיג הוא אובססיבי אולי כי נותן לו לשכוח מהכאב והקושי של הדכאון והידיבה מול הים נותנת לו שקט ורוגע..השאלה האם לחכות שיחלוף?..הוא לא מוכן לקבל טיפול הוא טוען שהכל אצלו בסדר..הוא גם לא מתעניין כלל בנו המשפחה ובכלל בענייני הבית..אלא רק בדייג וזה כבר מס חודשים כך.אני ממש אובדת עצות..לא יודעת אם זה דכאון או אובססיה לדייג...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לשרון - תגובה

שרון לויט
    28/10/2015

אי אפשר לייחס את זה לדיכאון, מאחר שההתנהגות הזו כשלעצמה לא מצביעה על דיכאון. גם "אובססיה" אינה מונח נכון. יותר מדויק להגדיר זאת כהתמכרות. אם הדיג עצמו גרם לו לאבד עניין בדברים אחרים ופגע בתפקודו, הרי זו התמכרות לכל דבר. סביר להניח שהוא נהנה מזה, ולכן לא ירצה לקבל עזרה. הוא גם יכול לעון שהתנתקותו מהמשפחה מפריעה יותר לך מאשר לו.
    כפי שאמרתי, ככל הנראה יש בעיה בתקשורת ביניכם ויש צורך לפתוח ערוץ תקשורת כדי שהדברים יחזרו לקדמותם. לדעתי זה לא יחלוף מעצמו, ולכל הפחות אפשר להיעזר בטיפול זוגי או ייעוץ זוגי, כדי שתוכלו לדבר על הדברים ולעבוד על הקשר ביניכם. חשוב להבהיר לו שאת מאוד סובלת מהמצב, ואם הוא לא מעוניין להסב לך צער, כדאי שיעשה משהו בנדון ויילך לקראתך.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו