חוסר מוטיבציה,חוסר חשק לעבוד וחרדות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חוסר מוטיבציה,חוסר חשק לעבוד וחרדות
    ריטה
    18/11/2015

שלום,

אני בת 30, עצמאית עובדת בבית בערך שנתיים+, בהתחלה היה לי מאוד קשה להסתגל למצב שאין לי חברה ושאני תמיד לבד מול 4 קירות, אבל ניסיתי לצאת לפה ולשם וזה היה עושה לי טוב. בתקופה האחרונה המצב החמיר, חוסר חשק לעבוד, חוסר חשק לצאת בחוץ, לעשות עם עצמי משהו... התחילו אצלי כל מיני חרדות, בעיות במערכת העיכול, חוסר שינה ואי יכולת להירדם בלילה מכל החרדות. בנוסף איני יכולה להכריח את עצמי לעבוד ויש לי הרבה מטלות שאני חייבת לסיים.
    רופא משפחה המליץ לקחת תרופות רפואיות להעלאת מצב הרוח, אך בתוקף אני לא רוצה לקחת שום תרופות, אני רוצה להסתדר בלעדיהם, מה אפשר לעשות?
    ניסיתי ללכת לפסיכולוגית, הדיבור איתה עוזר בדיוק לאותו היום ולמחרת הכל חוזר על עצמו. ברגע שאני יוצאת ומתעסקת בדברים מחוץ לבית אני מרגישה הקלה ואושר. הגעתי למסקנה שבגלל שאני עובדת בבית אין לי מקום לרצות לחזור ולנוח בו.
    לבעלי כל המצב הזה נורא קשה, הוא מנסה לתמוך ולעזור אבל אני רואה שאין לו כבר כוחות.
    אשמח לקבל עצה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• חוסר מוטיבציה,חוסר חשק לעבוד וחרדות - תגובה

שרון לויט
    18/11/2015

היי ריטה,
    את צודקת, תרופות יכולות לעזור לך להרגיש טוב יותר, אך לא יפתרו את הבעיה בטווח הארוך. טיפול פסיכולוגי "רגיל" יכול לשמש רק לאוורור, ולא נתן לך כלים להתמודד עם הבעיה ולפתור אותה מן השורש. יש צורך לפנות לטיפול שבאמת ייתן לך כלים לטווח ארוך, ולא רק ישפר את ההרגשה באותו יום. אני ממליצה בחום לפנות לטיפול קוגניטיבי התנהגותי (טיפול CBT), זהו טיפול פסיכולוגי ממוקד המכוון לפתרון בעיות, בייחוד בעיות כמו שלך. המטפל ייתן לך "שיעורי בית", שיכללו עשיית הדברים שאת נמנעת מהם באופן הדרגתי ותוך מתן הנחיות כיצד להתמודד עם הסיטואציות שקשות לך. בנוסף, בטיפול תגלי אילו דברים את יכולה לעשות כדי לשפר את מצב הרוח ואת מצבך החברתי. לאחר מספר פגישות, תתחילי להרגיש שהחרדות פוחתות ושחייך מתחילים להשתפר.

בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו