אין אנרגיה לשום דבר בחיים.

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אין אנרגיה לשום דבר בחיים.
    לילי
    14/12/2015

הי
    לאחרונה אני מאוד סובלת בחיי. אין לי כוחות נפשיים לכלום. לא לעבודה, לא לעשיה בבית לא לשיחות עם חברים. אני פשוט שוכבת במיטה ולא יודעת מה לעשות עם עצמי. אני מאוד רוצה עזרה אבל גם לזה אין לי מספיק כוחות נפשיים.
    היכן אני מוצאת את העזרה המתאימה?
    כיצד מוצאים פסיכולוג שהוא מתאים לי? איפה מחפשים?
    אני מרגישה שאין לי כוחות נפשיים אפילו להרים טלפון.
    מה אני יכולה לעשות במצב כזה?

תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אין אנרגיה לשום דבר בחיים. - תגובה

שרון לויט
    21/12/2015

היי לילי,
    כשחשים מצב רוח ירוד וירידה באנרגיות, התחושה היא שכביכול "אין כוח" לעשות דברים. הדבר, למעשה, נובע מחוסר מוטיבציה וחוסר חשק. במצבים כאלה אין ברירה, אלא "להכריח" את עצמך לעשות אפילו פעולה קטנה כמו להרים טלפון. אפשר, כמובן, להיעזר באדם קרוב שיהיה איתך ויעודד אותך במהלך העשייה.
    נשמע שאת זקוקה לטיפול שייתן לך כלים להשבת הכוחות והמוטיבציה לחייך. ממליצה לפנות לטיפול קוגניטיבי התנהגותי (טיפול CBT), שבו לא רק מקיימים שיחות באופן חופשי אלא גם מדברים על מה לעשות ואיך לעשות. את יכולה לבקש המלצות מרופא משפחה או מפסיכיאטר, משפחה או חברים, ואפשר כמובן גם לחפש באינטרנט. כל המידע נגיש וזמין.

בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו