מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דיכאוןחני25/12/2015
שבת שלום.איך אפשר להתמודד עם דיכאון? מה הכלים של cbt לטיפול בדיכאון חוץ מתרופות? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיכאון - תגובה
שרון לויט27/12/2015היי חני,
טיפול CBT בדיכאון כשמו כן הוא- טיפול קוגניטיבי התנהגותי. בטיפול משתמשים הן בכלים קוגניטיביים, המסייעים לשינוי חשיבה והפיכתה משלילית לרציונלית וחיובית יותר, והן בכלים התנהגותיים, המעודדים את האדם לעשייה.
האדם הסובל מדיכאון מתאפיין בדרך כלל בירידה בפעילות, חוסר מוטיבציה וחוסר חשק לעשות. מטרתם של הכלים ההתנהגותיים בטיפול בדיכאון הוא לשפר את מצב הרוח על ידי עשייה- של פעולות נעימות ושל פעולות בכלל. ככל שהאדם יעשה יותר, כך ירגיש טוב יותר. קיימים דברים רבים שניתן לעשות, למשל: לעבוד, לעסוק בתחביבים, לעשות פעילות גופנית, להקיף ת עצמך במערכות תמיכה (משפחה, חברים וכו'), לדאוג לזמני שינה מסודרים ואכילה מסודרת, ועוד.
שינוי החשיבה מתבצע על ידי איתור האמונות והאמירות השליליות שהאדם אומר לעצמו, והעמדתן בסימן שאלה. למשל: "אני כישלון מוחלט ואף פעם לא אצליח בכלום". המטפל עשוי לשאול: "איך אתה יודע זאת? כיצד אתה מגדיר "כישלון"? מה ההוכחות בחייך שתומכות באמירה זו?" מתוך כך, ניתן לבצע תהליך של הפרכת האמונות השליליות הללו ופיתוח אמירות חיוביות יותר. למשל: "אני לפעמים מצליח ולפעמים לא מצליח, אבל בדרך כלל קל לי להתעלם מהצלחות ולהדגיש את הכישלונות. לכן אני קורא לעצמי "כישלון", אבל אין לכך באמת בסיס הגיוני. סביר להניח שבהמשך חיי אצליח בחלק מהדברים שאעשה".
לסיכום, טיפול CBT בדיכאון הוא מאוד קונקרטי, ממוקד מטרה ומכוון את המטופל לפעולות ספציפיות שהוא יכול לעשות כדי להרגיש טוב יותר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)