מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חרדותסיוון06/01/2016
אני בראשית העשור השישי לחיי.
בדיוק לפני עשור עברתי התעללות נפשית קשה ביותר וממנה איני מצליחה להתאושש. אני חיה אותה. ההתעללות הייתה מצד הבוס שהעסיק אותי 11 שנים, 16 שעות ביום ושילם שכרי בגין 8 שעות בלבד. [נאלצתי לשתוק]. כשהחליט שדי לו להעסיק אותי, אימץ לעצמו שיטה. להתעלל בי נפשית באופן קשה כדי לשבור את רוחי ושאלך הביתה מרצוני, כדי לא לקחת פיצויים. הדבר מאוד מובן וניכר שזו הסיבה [אני מכירה אותו יותר מדי טוב כדי לא לדעת את האמת]. הוא היה נצמד לי לפרצוף וצורח עלי אימים ומטיח בי ללא כל סיבה מוצדקת הקשורה לעבודתי. זה קרה 5 ימים בשבוע במשך שנתיים, כמה וכמה פעמים ביום. בכיתי שנתיים בשביל כל החיים על הצער והסבל הנפשי שנגרם לי. אני מזכירה בכירה מאוד שנים רבות, משכילה ומכירה היטב את עבודתי, מסורה, אחראית, נאמנה, בעלת מוסר, מתורבתת. הוא ידע שאני כזו. מאז יש לי "פחד בוס". אני נכנסת ללחץ וסובלת מחרדות קשות בעבודה רק כשהבוס קורא לי למשימה, זאת על אף שאני יודעת היטב מה עלי לעשות ולבצע. אין מצב שאעשה טעויות בשל האחריות הגדולה שלי בעבודה. החרדה קשה, בלתי נסבלת. הלב דופק, כאב הראש ענק ובלתי נסבל. כך אני חיה. אפילו הבנות לעבודה גורמות לי לחרדות קשות בשל העובדה שעל פי רוב אינן מדברות אלי יפה מטבעי, אני מאוד רגועה, שקטה ובעלת שלוות נפש. כולם יודעים שאני כזו. טיפוס שלא עונה כשמעליבים אותי, אלא בוכה בשקט עד שאני נרגעת. עבודה קשה להחליף בשל גילי המופלג והפרנסה לה אני זקוקה. אני מאוכזבת עד מאוד מההתנהגות של האנשים, חסרי הנימוס וההתחשבות באדם. חינוך ותרבות, איני מצפה, נכון להיום להתנהגות הולמת. בינתיים כל אימת שיש לי חרדה בעבודה, אני חיה במרה שחורה. לחלוטין לא מגיע לי, שכן, אני מאוד משקיענית ומסורה לעבודתי. אף אחד לא רואה ולאף אחד לא אכפת. היש פתרון כלשהו? תרופות נגד דיכאון לא אקח. אין לי דיכאון. יש לי חרדות וכעסים עצומים על התנהגות האנשים בעבודה, נכון להיום.
תודה רבה למתן תשובה באתר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדות - תגובה
שרון לויט07/01/2016היי סיוון,
אין ספק שכדאי לך לשנות את הגישה כלפי האנשים בעבודה. לדעתי, לא כדאי לחוש תחושות קשות כל כך בגלל אנשים אחרים, שאינם אפילו קרובים אלייך ולא אכפת לך מהם. נראה שגם החוויה הקשה שעברת עם הבוס בעבודה השפיעה מאוד על תגובותייך. אני ממליצה להיעזר בטיפול קוגניטיבי התנהגותי (טיפול CBT). לאחר מספר לא רב של פגישות, תוכלי להגיע בעזרתו לשינוי הגישה הרצוי ולחוש הקלה גדולה בתחושותייך, לעבד את הטראומה שעברת ולהתגבר על החרדות. בנוסף, בעזרת הטיפול תוכלי ללמוד להיות אסרטיבית יותר, מאחר שנראה שהתנהגותך הפסיבית גורמת לך "לאכול" את עצמך מבפנים ולהתבוסס בתחושותייך בלי לתת להן ביטוי חיצוני, מה שיכול להיות הרסני פיזית ונפשית.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)