חרדה או וירוס?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חרדה או וירוס?
    אפרת
    07/01/2016

שלום,
    סיפורי קצת ארוך אך אנסה לתמצת לכדיי תמונה כללית, מצטערת מראש על אורכו.
    בת 34. לפני כשנה וחצי התחלתי להרגיש חולשה מדיי פעם לפעם, לעיתים הייתה מלווה בהקאות שמעט הבהילו אותי אך דיי מהר הייתי מתאפסת על עצמי. בבדיקות דם לא נמצא משהו חריג למעט ברזל נמוך (שאופייני לצמחונית). לאט לאט התחילו להתעצם התחושות, מפעם בכמה חודשים הפך לפעם במספר שבועות. זה לווה כאמור בבחילה, ועייפות כשל וירוס בגוף. חרף זאת המשכתי לתפקד בעבודתי ובחיי הפרטים כרגיל, וכעבור כשעה שעה וחצי זה היה דועך. חשוב לציין שלא הייתי בדיכאון, היה עומס בחיי אך לא משהו חריג. לפני כחצי שנה הרגשתי שהחולשה משתלטת עליי, נהיה לי קשה יותר לקום בבוקר וכו.. באחד הימים היותר לחוצים שהיו לי הרגשתי שוב בחילות וחולשה, עניי ואפי החלו לדמוע כאילו היו בהתקף אלרגיה, לווה לזה כאב ראש והרגשה כללית לא טובה. לא ייחסתי לכך חשיבות יוצאת דופן שכן ערכתי בדיקות דם ויצאתי באותו הערב להצגה עם חברים. במהלך ההצגה התחושות התעצמו, הרגשתי שאני מאבדת את הכרתי, הכל הרגיש מעורפל, נקודות שחורות בשדה הראייה, דיזינס, נלחצתי מזה והרגשתי רע אף יותר בעקבות הלחץ, בחילות איומות, כאב אוזניים וחולשה. נפלתי למשכב ראשוני של כשבוע שבו ישנתי כמעט 24 שעות כמחוסרת הכרה, התפתחה לי דלקת באוזן, לא יכולתי לקום מהמיטה ללא סחרחורת או תחושה שאני עומדת ליפול ולהתעלף. דפיקות הלב היו תמיד מהירות (100 במנוחה) הרגשתי שיש לי חיידק נוראי אך לא היה לי אפילו חום. בדיקות דם נוספות מצאו מעט סטייה אך לא משהו חריג שהרופא ייחס לדלקת באוזן, ברזל מאוד מאוד נמוך בדם ומחסור מסויים בויטמינים. עם זאת הרופא לא חשב שנתונים אלו יכולים להסביר את תחושותיי ושקל אפשרות של חרדה. חשוב לי לציין שלא הרגשתי בדיכאון בשום שלב, ייחלתי לחזור לשגרה לעבודה, להפגש עם חבריי ולטייל. אני כן הייתי חרדה ממה שעובר עליי. בכוחות/לא כוחות ליוו אותי לבדיקות שונות שיצאו תקינות ולאחר מכן לפסיכולוג. הוא לא אבחן חרדה לפחות לא באופן חד משמעי, אמר שזה מקרה מוזר, נשלחתי לעוד פסיכולוג והוא חשב דומה. בחלוף החודשים התאוששתי בעזרת ויטמינים ותזונה נכונה וגם מדיטציה. היום אני במצב הרבה יותר טוב, כבר מצליחה לקום מהמיטה ולתפקד פחות או יותר, גם האוזן דיי החלימה. אך עדיין ישנה תחושה של ערפול מדיי פעם, עייפות וחוסר אנרגיה כמו בוירוס או במחלת חום. מכיוון שלא אבחנו את מחלתי אני מוצאת את עצמי חוששת לעשות דברים בסיסיים כמו לצאת לבד וכו'.. שמא אותקף שוב במה שזה לא היה.
    אני פונה אליכם בכדיי לקבל חוות דעת נוספת, האם יתכן ומדובר בחרדה למרות הכל? על אף שלא אובחנה?
    אשמח ואודה עם כל כיוון ועזרה
    אני משתוקקת לחזור לפעילות רגילה ופשוט חוששת...
    תודה לכם!
    אדווה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חרדה או וירוס?

הוספת תגובה

• חרדה או וירוס? - תגובה

שרון לויט
    09/01/2016

היי אדווה,
    אם מדובר בבעיה רפואית בלבד, היא יכולה לצוץ בכל מקום, ללא קשר למקום בו את נמצאת. היא יכולה להופיע באותן עוצמות הן בבית והן בחוץ. לכן, אני לא רואה סיבה להימנע במקרה כזה: את יכולה לחוות תחושות לא נעימות ולחיות את חייך, או לחוות תחושות לא נעימות ולעצור את מהלך חייך התקין.
    העובדה שהתחלת להימנע כדי שהבעיה לא תופיע, גורמת לי לחשוב שאולי מעורבת כאן חרדה. יכול להיות שזה גם וגם, או שהבעיה התחילה כבעיה רפואית וגרמה לך לחרדה ולהימנעויות ששיתקו אותך. שימי לב אם הבעיה מופיעה רק במקומות מסוימים (למשל, מחוץ לבית)- זה מחזק באופן משמעותי את ההשערה שהסימפטומים שיש כיום נובעים מחרדה.
    עדיין, חרדה יכולה גם להופיע בכל מקום כשחוששים ממנה מאוד. הייתי מציעה לטפל בהימנעויות ולעבוד על קבלת הסימפטומים כאשר הם מופיעים. רוב הסיכויים הם, שזה יגרום להקלה, גם אם מדובר בבעיה רפואית. כאשר אנו מקבלים את התחושות הלא נעימות שלנו ומכילים אותן, הן נעשות נסבלות יותר. אם זה יפתור את הבעיה כולה- מדובר בחרדה בלבד.
    כדי לעשות זאת, צריך לפנות באופן ספציפי למטפל שעוסק בטיפול קוגניטיבי התנהגותי (טיפול CBT) ולא ל"כל" פסיכולוג.

בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה או וירוס- דבר נוסף

אפרת
    10/01/2016

שלום שרון ותודה על תגובתך,
    אני רוצה ברשותך לציין שהתחושות הללו מלוות אותי גם בבית וגם מחוצה לו, הן לא משתנות. כשאני אומרת "תחושות" אני מתכוונת למה שנשאר מהן, שזה בעיקר תחושה מעורפלת כזאת, מן כבדות וחוסר אנרגיה, תחושה של חולי, תחושה שמזכירה מעט (לא במינון אלא בהרגשה) את הפעם ההיא שלאחריה נפלתי למשכב ועל כן החשש.
    ההבדל בין הבית לבחוץ הוא שבבית אני בחברת אנשים שאני מכירה, ליד מיטה שבה אוכל לנוח אם אסתחרר ואילו בחוץ לא...
    אני מבינה שהתחושות שתיארתי יכולות להתאים לדפוס חרדתי אך גם למחסור בויטמינים מסויימים שלא בודקים. אני קצת אבודה מאחר שלא נמצאה דיאגנוזה למה שבאמת עבר עליי ונזרקו רק רעיונות לאוויר. עברתי מספר חודשים מאוד לא פשוטים, אי יכולת לקום מהמיטה כאמור ותחושה של עלפון בלי הפסקה עד שזה דעך וכעת נותרו שאריות לא ברורות.
    אני מבינה מהמלצתך שכן כדאי להתאמץ ולחזור לשגרה, חרף החשש, ושיתכן שהיה מדובר בשילוב של וירוס המלווה בחרדה בעקבות המצב.
    האם הבנתי נכון? האם על סמך מה שתיארתי היית ממליצה לי לחזור בכל הכוח לשגרה ובמידת הצורך להיעזר בפסיכולוג קוגניטיבי, למרות התחושות השונות והחשש?
    המון תודה לך על תשובתך!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה או וירוס- דבר נוסף - תגובה

שרון לויט
    14/01/2016

היי אדווה,
    כן, הבנת נכון. אני ממליצה לחזור לשגרה, מאחר שבכל מקרה זה עוזר לשפר את מצב הרוח, גם אצל אנשים שהבעיה שלהם היא רפואית בלבד. המשך העשייה מסייע בשמירה על תחושה של יציבות ושפיות, ואם קיימת שם חרדה- הוא גם מצמצם אותה.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו