מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דיכאון חרדות ועצבים, בת 18 וחצימיכל11/01/2016
היי שלום. אני בת 18 וחצי ובעקבות מעבר דירה, ופרידה מזוגיות משמעותית, נכנסתי לדיכאון. המצב הוא שיש ימים שאני למעלה ולמשל בסופ"ש אני נופלת וחוזרת למצב רוח ירוד. בנוסף מרגישה שפתאום איבדתי שלטה על עצמי. נכנסת לעצבים מאוד בקלות, על אנשים שקרובים עלי ופחות, ונכנסת להתקפי חרדה בהם אני מזיעה, לא מצליחה לנשום, רועדת לפעמיים ובבית גם בוכה בהיסטריה. ממש בלי שליטה עצמית.
הבעיה שהכי מציקה לי היא ה"אפ אנד דאונס" שאני חווה כבר 4 חודשיים.
(אוסיף, בעקבות מעבר הדירה חברי התרחקו ממני ולא מצאתי חברים במקום החדש. אין לי מסגרת. תאריך גיוס רחוק. ואחרי הפרידה שמרתי על קשר עם האקס בגלל הקושי עם המעבר והפרידה, מה שכנראה עשה לי יותר נזק.. אם אני כותבת לו והוא מתעלם\ עונה לא כצפיותיי אני מתאכזבת נורא שוב, ומושפעת ברמות גבוהות מזה. ניסיתי לחפש עבודה אך תמיד לא הלכתי על זה עד הסוף,בגלל חוסר ביטחון בעצמי,תחושה של חוסר מוטיבציה,רצון ופחד)
מה אפשר לעשות, איך אפשר לשמור על יציבות נפשית? ולצאת לגמרי מהדיכאון..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיכאון חרדות ועצבים, בת 18 וחצי - תגובה
שרון לויט14/01/2016היי מיכל,
רצוי, קודם כל, לעבור בדיקות רפואיות כלליות. לעיתים הסיבה לשינויים כאלה במצב הרוח הי פיזיולוגית, ורוב האנשים כלל לא לוקחים זאת בחשבון. ייתכן שמשהו בגוף לא מאוזן, וברגע שתעבדי על זה- זה יסתדר.
אם הכל תקין, ניתן לפנות לטיפול פסיכולוגי (רצוי קוגניטיבי התנהגותי, CBT), על מנת לקבל כלים לשיפור המצב. כדאי לכוון, הן בטיפול והן באופן כללי, לעשייה וחשיבה חיוביות יותר. עשייה חיובית כוללת: פעילות גופנית, עיסוקים נעימים, הסתייעות במערכות תמיכה- אנשים שאת חשה שמהווים "עוגן" בחייך. עדיף להיות עסוקה ככל האפשר, שכן את רואה בעצמך שבזמנים בהם את פחות עסוקה (למשל בסופ"ש) את נוטה יותר למצב רוח ירוד.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)