עזרה בבקשה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עזרה בבקשה
    אלמונית
    31/01/2016

שלום רב,
    אודה לכן אם תוכלו להסביר לי יותר ואולי אף לייעץ לי בדילמה שיש לי כרגע. הכרתי בחור מקסים לפני כ5 חודשים שנינו בגילאי אמצע- סוף שנות השלושים של חיינו הוא בחור עם מידות טובות ואינטלגנציה ריגשית גבוהה וטוב לב חכם מוצלח ונדיב מתפקד בעבודתו כדירקטור בחברה פרטית אין לו כל כך ביטחון עצמי ונדמה כאילו יש לו איזה חרדה מאינטימיות לאחר שיחות שלנו על הנושא הוא נפתח בפניי וסיפר לי כי לפני קצת יותר משנה עבר התקף חרדה וכי היה שרוי בתקופה של דיכאון כולל מחשבות אובדניות פגיעה בתפקוד היומיומי במגוון תחומים כגון עבודה, חברתי עצמאות (עזב את דירתו ועבר לגור עם הוריו)כאשר הבין כי משהו בו התערער ניגש לבדיקה אצל פסיכולוג וזה הפנה אותו לפסיכיאטר כיום הוא ניפגש עמו לפחות פעמיים בחודש ( לדברו בהתחלה היה 3 פעמים בשבוע) ומטופל בציפרלקס ( לא יודעת מינון) לדבריו היה תרופה נוספת שרשמו לו קלונקס אבל הוא התבקש להשתדל שלא לקחת אותה רק במצב חרום וכך היה לדבריו לא נטל אותה מעולם ועבר תהליך שיקום חזר לדירה שלו לתפקוד מלא ועצמאי המחשבות והחרדות נעלמו והוא מעיד על עצמו כי ״חזר לעצמו״ הערכתי מאוד את הכנות והפתיחות ואני באמת גאה בו על הדרך שעשה ועל היכולת לקום חזרה וחזק יותר עם זאת זה מלחיץ אותי ומעלה בי שאלות נוקבות לגביי עתיד הקשר ביננו.. שנינו מאוד רציניים ומעוניינים בקשר ורואים לו עתיד ואף הוא החל לדבר על רצונו לעבור לגור יחד אבל פתאום זה נודע לי ואני מפחדת לעלות שלב בקשר מה זה אומר עליו מה עליי לקחת בחשבון אם אכן אבחר לקדם את הזוגיות הזאת האם הוא יכול לפגוע בעצמו או בסובבים אותו האם זה משהו כרוני או חולף? אילו חיים צפויים לי אם אבחר להמשיך בזוגיות הזו ומה עליי לקחת בחשבון? האם קיים קשר בין התרופות לבין פחד מאינטימיות (קראתי משהו בסגנון..) אודה לתגובתכן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עזרה בבקשה

הוספת תגובה

• עזרה בבקשה - תגובה

שרון לויט
    01/02/2016

שלום לך,
    אין שום סכנה כי אדם שסבל מחרדות יפגע בעצמו או בסובבים אותו. לגבי דיכאון, גם אם היו לו מחשבות אבדניות בעבר, אין זה אומר כי הדבר יחזור בעתיד. ואין שום קשר לפגיעה בסובבים אותו, זה דבר אחר לחלוטין.
    כמו כן, מעולם לא שמעתי על כך שתרופות גורמות לפחד מאינטימיות, ואל תאמיני לכל מה שאת קוראת באינטרנט. זה מאוד מטעה!
    חרדה אינה מחלת נפש, היא בעיה פסיכולוגית, כמו גם רוב סוגי הדיכאון. למעשה, חלק גדול מהאנשים סובלים מחרדה מפני משהו. עשרות אחוזים מהאוכלוסייה בארץ מטופלים בתרופות נגד דיכאון/ חרדה מקבוצת הציפרלקס.
    אם הבחור טוען כי כבר אינו סובל מחרדות ומדיכאון והכל בסדר אצלו, אין שום בעיה. אולם, אם הוא עדיין מטופל תרופתית, אני לא רואה בד"כ צורך להיות מטופל בתרופות למשך כל החיים. חרדה ודיכאון יכולים לחלוף, ואנשים רבים עדיין נוטלים תרופות גם לאחר היעלמותם מחשש שהם יחזרו. זו כמובן בחירה שלו, אך כדאי לדעת שאין חובה להמשיך לקחת תרופות, ואם יש חשש שהבעיות יחזרו, ניתן לשלב טיפול קוגניטיבי התנהגותי (טיפול CBT) כדי לקבל כלים להתמודדות ופתרון.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו