נימול, עקצוץ ושאר תחושות משך חודש

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נימול, עקצוץ ושאר תחושות משך חודש
    רועי
    01/02/2016

שלום
    בן 37, באופיי טיפוס חרדתי ולחוץ.
    לפני שנה, כאשר חששתי כי לילדתי השניה, אז בת 8-9 חודשים, יש בעיית התפתחות, נכנסתי לתקופת לחץ, בשיאה הרגשתי משך חודש תחושות נימול, הירדמות ועוד ב 4 גפיים.
    אחרי חודש עבר לחלוטין.
    בחודש האחרון, לאחר ימים לא קלים עם משבר משפחתי, כולל תקופה של שבוע ימים בהם אשתי והבנות היו חולות שלושתן ונאלצתי לטפל בבנות, להתעורר בלילה, ללכת לעבודה, וולדאוג לבעיות של ההורים שלי, שוב התחלתי להרגיש תחושות. הן החלו כאמור לפני חודש עם עקצוצים קטנים ברגליים, התפשטו לכל הגוף, החליפו אותם תחושות נימול, הירדמות בידיים וברגליים, וכרגע נותרו בעיקר תחושות שריפה לעיתים בכפות הרגליים.
    המצב הוא שחוץ מהלחץ הנפשי שבו הייתי שרוי, שלעת עתה נרגע קצת, נכנס הלחץ של מקור התחושות האלה. האם מקור התחושות שנמשכות כבר איזה חודש יכול להיות מאותו מצב של סטרס ולחץ, בנוסף לחרדה המוכללת שבה אני כנראה חי ?
    מרגיש בתוך איזה LOOP שלא מצליח לצאת ממנו
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שאלה נוספת לגבי לקיחת ציפרלקס

רועי
    02/02/2016

שאלת המשך נוספת לגבי המצב.
    האם ניתן לבקש מרופא המשפחה ציפרלקס על מנת להוריד את מפלס המתח והחרדה? ברור שנדרש פה גם טיפול, אבל חייב משהו שייתן פתרון קצת יותר מהיר מטיפול, אפילו ברמה של ״פלסטר״.
    אם כן, באיזה מינון מומלץ?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נימול, עקצוץ ושאר תחושות משך חודש - תגובה

שרון לויט
    04/02/2016

היי רועי,
    רוב הסיכויים שהתחושות שלך אכן נובעות ממתח וחרדה. חרדה גורם למגוון של סימפטומים פיזיים, שרוב האנשים אינם מתארים לעצמם כי הם קשורים בה. כל התחושות שתיארת הן תחושות נפוצות במצבי חרדה.
    אפשר לבקש מרופא המשפחה שירשום תרופה. התרופות המקובלות הן מקבוצת נוגדי הדיכאון, והן מתחילות להשפיע רק לאחר שלושה שבועות מהרגע שבו מתחילים ליטול את המינון המלא (בד"כ כדור אחד עבור כל תרופה). רופאים רבים נוהגים לתת תרופות נוגדות חרדה מקבוצת הבנזודיאזפינים (ואבן, לוריוון, קלונקס וכו'). אלו תרופות שהשפעתן מיידית ולטווח של כמה שעות. אני לא ממליצה על תרופות כאלה, מאחר שהן ממכרות ובטווח הארוך רק מחריפות את החרדה, כך שיש להיזהר ולחשוב פעמיים (אם לא יותר) על התחלת טיפול בתרופות מסוג זה.
    כמובן שיש לעבור טיפול פסיכולוגי. הטיפול המומלץ הוא טיפול קוגניטיבי התנהגותי (טיפול CBT).

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי אני סובלת מתחושות דומות

שיראל
    06/07/2016

ורציתי לשאול אם מצאת בסוף את המקור לבעיה שלך ואיך טיפלת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו