מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אובד עצות כל פעם משהו אחרTCUSNTUS14/03/2016
היי , אני כבר לא יודע למי לפנות ומה לעשות , אני כל הזמן מרגיש שאני לא בריא , לפני בחצי שנה סבלתי מתקופה של נימולים וכל מיני תופעות ובמשך בירור של כמה חודשים הייתי בטוח שיש לי טרשת (עברתי mri מקיף כל הגוף ונפגשתי עם המון מומחה בתחום שקבע שאין לי)
נרגעתי לחודשיים ובשבועות האחרונים אני סובל מסחרחורת (כמובן שבראש שלי זה הטרשת הארורה) סובל שוב מנימולים וכו׳ .
אני לא מצליח לתפקד בעבודה , חי בפחד מוות , לפני כשנה היה סיפור עם הבטן (שוב הגעתי עד למומחים ולסיטי וכו וכו) וסבלתי חודשים מכאבים עד שאמרו לי שתקין.
אני לא יודע מה לעשות , האם זה מחרדה ? אני באמת מרגיש את הדברים האלה , הכאבים אמיתיים הסחרחורת אמיתית.
כולם קוראים לי היפוכונדר , אני באמת בדכאון לא מצליח להבין מה יש לי .
אני בחור מצליח , נראה טוב ואני מרגיש אבוד עם המחלות האלה (מדומות או לא )
הצלחתי אפילו למצוא מחקרים שאומרים שmri לא בהכרח מראה .
מיואש . כל פעם זה משהו אחר אבל זה אמיתי .
יכול להיות שזה היפוכונדריה באמת ? מה לעשות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אובד עצות כל פעם משהו אחר - תגובה
שרון לויט21/03/2016שלום לך,
בהחלט יכול להיות שזו היפוכונדריה, או "חרדת בריאות". אדם שסובל מהפרעה זו בטוח שמשהו לא בסדר איתו מבחינה פיזית, ושהרופאים עדיין לא איתרו את הבעיה. קיימת גם נטיה לא להאמין או לא לסמוך על אבחנות הרופאים.
כל הסימפטומים שאתה מתאר בהחלט יכולים לנבוע מחרדה, נימולים וסחרחורות הם אפילו סימפטומים נפוצים של חרדה. ברור שהסימפטומים אמיתיים, אך לא תמיד סימפטומים, גם אם הם עצמם אמיתיים, נובעים מבעיה אמיתית. למעשה, לרוב הדבר אינו כך.
ממליצה בחום לפנות לטיפול קוגניטיבי התנהגותי (טיפול CBT), שהוא טיפול פסיכולוגי שיכול לעזור לך לפתור את הבעיה. יש צורך ללמוד לפרש נכון את הסימפטומים, וללמוד כיצד לא לייחס כל תחושה פיזית לא נעימה למחלה קשה. בעיקר, צריך ללמד אותך כיצד להפסיק "לסרוק" את הגוף כל הזמן (גם אם לעתים באופן לא מודע), ו"לחפש" באופן מתמיד מה לא בסדר. כשמחפשים- מוצאים, ואז מתחיל הפחד. הטיפול ילמד אותך לעצור את תהליך החשיבה ההרסני הזה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסובלת מתופעה דומה
שיראל06/07/2016אשמח לדעת אם מצאת את התשובה לבעיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
היי08/07/2016התמקדתי בטיפול נפשי וספורט , השתפר מאוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)