מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טיפול בדיכאון ללא כדוריםלילך12/04/2016
שלום.אני בשנות ה20 לחיי.כל חיי אני נוטה לדכדוך.למראית עין יש לי הכל חברים מדהימים משפחה תומכת שנותנת את כל כולה בשבילי בריאות אני גם לומדת. לפני חצי שנה עברתי התקף חרדה בעקבותיו התחלתי טיפול חד פעמי אצל פסיכיאטר בקופת חולים ואני עדיין לוקחת ציפרלקס.בתיאום עם הרופאת משפחה והפסיכיאטר בקופת חולים מעוניינים בתיאום איתי ועם משפחתי בהדרגה שאפסיק את הטיפול בכדור. אני מחפשת כבר הרבה זמן איזשהי דרך לצאת מדכדוך שמלווה אותי בלי הפסיכיאטר ולהתחיל להנות ממה שיש לי אשמח לקבל המלצות לדרכים טבעיות לטיפול במצבי. דבר נוסף קראתי שנטורופתיה יכולה לעזור האם זה נכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בדיכאון ללא כדורים - תגובה
שרון לויט13/04/2016היי לילך,
בהחלט אאפשר לטפל בדיכאון ובחרדה בדרכים שאינן תרופתיות. הטיפול המומלץ ביותר הוא טיפול פסיכולוגי קוגניטיבי התנהגותי (טיפול CBT). הטיפול ילמד אותך כלים להתמודדות, כך שתדעי בדיוק מה ואיך את עושה כדי להשתפר וכדי לפתח עמידות נפשית מפני הבעיות האלה בעתיד.
לגבי נטורופתיה, יש אנשים שמאמינים בה, אך מבחינה מחקרית אין הוכחות ליעילותה בטיפול בדיכאון ובחרדה. לעניות דעתי, כשמדובר בבריאות הנפש, יש צורך באיש מקצוע מתחום בריאות הנפש כדי לטפל בבעיות.
כשמדובר בבעיות פסיכולוגיות, ככל שאת עושה יותר עבודה עם עצמך (בסיוע המטפל כמובן) על שינוי דפוסים, כך השיפור הוא אמיתי ועמיד יותר מאשר שיפור הבא ממקור חיצוני (כמו תרופות), שהוא למעשה מלאכותי ועמיד פחות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)