מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דיכאון וחרדה- האם אני לבד בכל זהדורון28/04/2016
מזה שנים, אני מתמודד, או לעיתים מנסה להתמודד עם דיכאון וחרדה, מה קודם למה, לא ברור (כמו הביצה והתרנגולת), הן הדיכאון והן החרדה, לקחו חלק נכבד מחיי, ועדיין גובים מחיר כבד מאוד, מתהומות עמוקים ללא תחתית.
אני בן 33 ומאז שאני זוכר את עצמי אני נאבק במחלה הארורה הזו, בליבי אני מקווה שהיא לעולם לא תכניע אותי , אך ההגיון מלמד על סופם של אנשים כמוני.
אני מטופל בכדורים, וכמובן בפסיכותרפיה, הייתי נותן את כל כספי ואת מה שיש לי על מנת להבריא, אך כנראה שזה כבר לא יקרה.
הייתי רוצה לדעת האם יש קבוצות תמיכה לאנשים כמוני, שמבחינתם דיכאון וחרדה זו לא שורה בספר, או מאמר, כאלה שאפשר לשוחח איתם באמת על התחושות והרגשות, אני נואש ובודד, תוהה כיצד על פי הסטטיסטיקה כל כך הרבה אנשים סובלים מהמחלה הזו, ואני לא מוצא אפילו אדם אחד שניתן לשוחח עמו שסובל מדברים דומים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיכאון וחרדה- האם אני לבד בכל זה - תגובה
שרון לויט28/04/2016היי דורון,
קודם כל, מקווה שאתה מטופל בטיפול קוגניטיבי התנהגותי (טיפול CBT), שהוא הטיפול שנותן כלים להתמודד עם בעיות אלה, ולפתור אותן בסופו של דבר.
ייתכן שחלק מהבעיה הוא שתה רואה את מצבך כ"מחלה". חרדה היא בשום אופן לא מחלה, אלא מצב פסיכולוגי, שניתן לפתור אותו באמצעות כלים פסיכולוגיים, ואפילו תוך זמן לא ארוך! גם דיכאון, לרוב, אינו מחלה (תלוי בסוג הדיכאון). איני יודעת מה כוונתך באמירה "ההיגיון מלמד על סופם של אנשי כמוני", שכן לאנשים רבים, שפנו לטיפול הנכון, הסוף היה טוב. גם אם לפעמים יש סקפטיות בהתחלה.
אולי כדאי לך לדבר דווקא עם אנשים שהיו במצבך ו"יצאו מזה", ולאו דווקא עם אנשים שמתבוססים במצבם הקשה ולא רואים שום פתרון. בכל מקרה, איני מכירה קבוצות תמיכה ספציפיות לדיכאון וחרדה כרגע, אבל אפשר לחפש ולשאול בפורומי תמיכה, שבהם נמצאים עוד מתמודדים עם בעיות אלה (אסור לי לתת שמות של אתרים ספציפיים כאן). כדאי לחפש ולקרוא תיאורי מקרים (ויש הרבה כאלה ברשת) של אנשים שהתמודדו עם בעיות דומות ופתרו אותן באמצעות CBT.
חג שמח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם אם אתה מדבר אם עוד מישהו
Growling30/04/2016בסופו של דבר זה השדים שלנו שאנחנו צריכים להתמודד אתם. אני מתעב את הדיכאון אך הוא תמיד מראה לי איפה אני חלש. אני שונא את החולשה שבי! אני צד אותה ואוכל אותה לארוחת בוקר,צהריים וערב. פה הדיכאון נותן סוג של משמעות. להפסיק ליילל ובמקום זה להילחם.
חחחח אני נהיתי שריר בזכות הדיכאון. ואני רק מתחזק...פיזית ונפשית כל עוד אני ממשיך להיאבק בו. יש לי בעיות אם נשים,אימא דומיננטית ומסרסת דפקה לי את הביטחון העצמי אבל על הזין...נבנה משהו חדש!
צריך לבטא את כל הגועל נפש הזה שמצטבר בפנים צריך להוציא אותו החוצה!
למה כל כך הרבה אנשים סובלים היום מדיכאון? הכול נוח מדי,בטוח מדי!
לימודים,עבודה פנסיה קבר!
למה אנחנו צריכים לסבול מעצירות רק כדי שאחרים ירגישו נוח?
החיים פעם לא היו קלים ונוחים כל כך...היית חי בסכנה ואז מת...אבל לפחות היית שומר על זוג ביצים בסוף הדרך.
הדיכאון עצמו הוא לא טוב או רע...הדבר היחיד שמשנה זה איך אתה מגיב אליו...אני שונא את העולם המודרני ואתה יודע שגם אתה! אתה שונא את הנוחות המזדיינת הזאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)