מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפרעה ביפולרית-איך לאזן דיכאון שלא בעזרת כדורים פסיכיאטרים?ביפולרית10/05/2016
שלום, אני בחורה בת 24 שנמצאת בעיצומו של משבר בעקבות פיטורין מעבודה שממש רציתי. אני גרה אצל ההורים והם אנשי דת מאד אדוקים(אבא רב), אני עצמי אינני דתייה מגיל מאד צעיר (13) על אף שנכפה עליי ללמוד במוסדות חינוך דתיים .
במהלך שלוש השנים האחרונים ניסיתי ללא הרף לחשוב על פתרונות יציאה מהבית וכבר היו לא מעט פעמים שזה ממש עמד על הפרק לפני ביצוע, אך כל פעם משהו אחר השתבש, הדבר גרם לי למפחי נפש גדולים מאד, היות ואני ממש שונאת לגור בבית ההורים מאז ומתמיד.
מעבר לכך, בארבע השנים האחרונות אני פשוט עסוקה בלקפוץ ממשבר למשבר ולא מצליחה לחיות את חיי כמו שאני רוצה. הייתי סטודנטית ועזבתי לאחר שנה, אני לא מצליחה לעמוד בעומס הנפשי שאתגרי החיים מביאים איתם ולכן תמיד בורחת וכתוצאה מכך מגיעה לדיכאון.
אחרי פרישה מהלימודים אובחנתי כלוקה בהפרעה בי פולרית, תחילה לקחתי את הבשורה בצורה נורא קשה, אך לאחר מכן עברתי לשלב ההכחשה. מאוחר יותר הגל הדיכאוני עבר והמשכתי בחיי כשלכאורה על פניו היה נראה שהכל "הסתדר". אינני מטופלת בתרופות וגם לא הייתי מטופלת אצל פסיכולוג. לאחרונה בעקבות גל הדיכאון האחרון שפקד אותי התחלתי ללכת לשיחות אצל פסיכולוגית, אך לצערי אני לא מרגישה שזה מועיל. אני מרגישה חוסק חשק לחיות, הייתי נותנת הכל על מנת לסיים את חיי בצורה בטוחה ויעילה, בלי פשלות. מעולם לא ניסיתי להתאבד, אבל אני פשוט בכנות לא מעוניינת בחיים האלה, אני לא חושבת שאי פעם אהיה כשאר האדם, לא חושבת שאי פעם אהיה מאושרת. אני לא יודעת מה לעשות עם עצמי, לא זוכרת מי אני ומה אני ולא רואה כיוון. מאז תחילת הגל הדכאוני האחרון (לפני כחודש) אני סובלת מבולמוסי אכילה זוועתיים במיוחד שמסתכמים באלפי קלוריות, כבר עליתי חמש קילו בפרק זמן נורא קצר וזה מקשה עליי נורא.(יש לציין שירדתי בעבר 20 קילו ומבחורה שמנמנה הפכתי לרזה לגמרי) אני לא מצליחה להתמודד עם הדבר הזה, אפילו שאני קוראת המון ברשת זה תמיד תוקף אותי ומפיל אותי שוב ושוב.
בחודש האחרון לא עבדתי, אך מחר אני מתחילה לעבוד בתור קופאית ואני חוששת שלא אצליח להתמיד בעבודה עקב מצבי. יש לציין שאני בחורה עם פוטנציאל גדול, אני מודעת וחושבת שאני אינטליגנטית ובמבט מבחוץ על עצמי נחמץ לי הלב על הפספוס שהפכתי להיות.
אני לא בקשר עם ההורים שלי ואין בנינו חילופי דברים ואני היחידה שגרה בבית.
בעקבות הגל האחרון ניתקתי קשרים עם חברות.
אני לא יודעת למי ולאן לפנות לעזרה, אני מרגישה שאף אחד לא מבין אותי או את מה שעובר עליי, אני במצוקה נוראית ואיומה. יש לציין שאני לא מעוניינת לקחת תרופות פסיכיאטריות, האם ידוע לכם על טיפול טבעי להפרעה? (בעבר לקחתי רמוטיב כל פעם שהייתי בדיכאון)
אנא עזרתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעה ביפולרית-איך לאזן דיכאון שלא בעזרת כדורים פסיכיאטרים? - תגובה
שרון לויט15/05/2016שלום לך,
לצערנו, הפרעה ביפולרית הינה מחלה של המוח, וככזו, חייבים לטפל בה באמצעים ביולוגיים- רפואיים. הדרך היחידה הידועה כיום להשיג איזון של ממש, היא על ידי טיפול תרופתי. לא ידועה למדע כל דרך אחרת לאזן את ההתקפים, לפחות את אלה של המאניה.
ניתן למתן את התקפי הדיכאון באמצעות טיפול פסיכולוגי קוגניטיבי התנהגותי (טיפול CBT). זהו טיפול שנותן לך כלים לשינוי החשיבה השלילית וכן לשינוי דפוסי התנהגות שאינם עוזרים לך. ניתן להשיג שיפור משמעותי בדיכאון, אך ככל הנראה לא להחלים לחלוטין, מאחר שלהפרעה יש בסיס ביולוגי משמעותי מאוד.
טיפול פסיכולוגי "רגיל" (כמו זה שכנראה עברת), שאינו בגישה הזו, לא נותן לך כלים להתמודד, ולכן לא ניתן לצפות לשיפור.
אם אינך מוכנה ליטול טיפול תרופתי, תיאלצי כנראה לסבול מהשפעות קשות של ההפרעה לאורך כל החיים, לצערי. לפחות עד שימצאו חלופה לתרופות. זאת, אם אכן מדובר בהפרעה ביפולרית ולא אובחנת כך בטעות (נתקלתי גם בלא מעט מקרים של הפרעות אישיות שאובחנו בטעות כהפרעות ביפולריות. לכן, תמיד שווה לקבל חוות דעת שנייה, ושלישית!).
אגב, עבור הפרעה ביפולרית אסור לקחת רמוטיב בלבד, ללא תרופה שמייצבת מצב רוח (כגון ליתיום, דפאלפט, או טגרטול), מאחר שזה עלול לגרום להחמרה במצב המאני. שימי לב- אם השימוש ברמוטיב אכן הוביל להתפרצות של התקף מאני, יש יותר סיכויים שאכן מדובר בהפרעה ביפולרית.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)