מחפש פיסכולוג מתנדב לשיחה אחת לעזרה ראשונית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מחפש פיסכולוג מתנדב לשיחה אחת לעזרה ראשונית
    א.
    13/05/2016

היי

אני מתמודד כרגע עם בעיה רפואית שגורמת לי חרדה ואי שקט ברמה שאני לא מצליח להירדם.
    כבר יצרתי קשר עם מרכז לבריאות נפש ומסיבות בירוקטיות יקח עוד הרבה זמן עד שאני אפגש שם עם מישהו.

אני חסר אמצעים ולא יכול כרגע להרשות לעצמי פסיכולוג פרטי.
    ייתכן ושיחה אחת בטלפון תעזור לי מאוד.
    איפה אני יכול למצוא פסיכולוג מתנדב שיוכל לדבר איתי בטלפון ולתת לי עזרה ראשונית?
    אני לא מתכוון לער"ן (עזרה רפואית ראשונה) שהם אנשים טובים אבל לא פסיכולוגים.
    אני צריך פסיכולוג.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• הפרעה ביפולרית-איך לאזן דיכאון שלא בעזרת כדורים פסיכיאטרים? - תגובה

שרון לויט
    15/05/2016

שלום לך,
    לצערנו, הפרעה ביפולרית הינה מחלה של המוח, וככזו, חייבים לטפל בה באמצעים ביולוגיים- רפואיים. הדרך היחידה הידועה כיום להשיג איזון של ממש, היא על ידי טיפול תרופתי. לא ידועה למדע כל דרך אחרת לאזן את ההתקפים, לפחות את אלה של המאניה.
    ניתן למתן את התקפי הדיכאון באמצעות טיפול פסיכולוגי קוגניטיבי התנהגותי (טיפול CBT). זהו טיפול שנותן לך כלים לשינוי החשיבה השלילית וכן לשינוי דפוסי התנהגות שאינם עוזרים לך. ניתן להשיג שיפור משמעותי בדיכאון, אך ככל הנראה לא להחלים לחלוטין, מאחר שלהפרעה יש בסיס ביולוגי משמעותי מאוד.
    טיפול פסיכולוגי "רגיל" (כמו זה שכנראה עברת), שאינו בגישה הזו, לא נותן לך כלים להתמודד, ולכן לא ניתן לצפות לשיפור.
    אם אינך מוכנה ליטול טיפול תרופתי, תיאלצי כנראה לסבול מהשפעות קשות של ההפרעה לאורך כל החיים, לצערי. לפחות עד שימצאו חלופה לתרופות. זאת, אם אכן מדובר בהפרעה ביפולרית ולא אובחנת כך בטעות (נתקלתי גם בלא מעט מקרים של הפרעות אישיות שאובחנו בטעות כהפרעות ביפולריות. לכן, תמיד שווה לקבל חוות דעת שנייה, ושלישית!).
    אגב, עבור הפרעה ביפולרית אסור לקחת רמוטיב בלבד, ללא תרופה שמייצבת מצב רוח (כגון ליתיום, דפאלפט, או טגרטול), מאחר שזה עלול לגרום להחמרה במצב המאני. שימי לב- אם השימוש ברמוטיב אכן הוביל להתפרצות של התקף מאני, יש יותר סיכויים שאכן מדובר בהפרעה ביפולרית.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחפש פיסכולוג מתנדב לשיחה אחת לעזרה ראשונית - תגובה

שרון לויט
    15/05/2016

שלום לך,
    טיפול חינמי אפשר לקבל רק במרפאות לבריאות הנפש, ככל הנראה כמו זו שיצרת איתה קשר. אין פסיכולוגים מתנדבים במסגרת פרטית, ולמעשה, מתן עזרה ללא קבלת תשלום כלשהו מנוגדת לכתוב בקוד האתי של הפסיכולוגים (במקרה של מרפאות בריאות הנפש, הם מקבלים תשלום דרך המרפאה). אתה יכול לנסות לפנות שוב למרפאה ולומר להם שהמקרה דחוף, ושאתה רוצה להתחיל שיחות בהקדם האפשרי. אפשר אולי לנסות לשוחח בינתיים עם איש מקצוע בסניף הרווחה הקרוב למקום מגוריך (יש שם עו"סים, שחלקם עוסקים בפסיכותרפיה, ואולי גם פסיכולוגים).

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו