חוסר שינה בלילות והחמרה במצב, חלופה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חוסר שינה בלילות והחמרה במצב, חלופה
    קארין
    15/05/2016

לוקחת ציפרלקס 20 מג בהדרגה כבר 4 שנים לדיכאון וחרדה זה עזר לי מאוד רק שבחצי שנה האחרונה החלו שוב מעט התקפי חרדה ובשבועיים האחרונים איני מצליחה לישון בלילות פניתי לרופאת המשפחה נתנה לי לוריבן ונרדמת אך מרגישה במהלך היום תשושה חלשה .מה אמורה לעשות?לציין שאני בת 41 בריאה .וכמובן מפחדת לשנות טיפול מהציפרלקס יש תחלופןת טובות או האם בכלל אולי כדאי להוסיף כדור אחר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• חוסר שינה בלילות והחמרה במצב, חלופה - תגובה

שרון לויט
    15/05/2016

היי קארין,
    לוריוון, או כל כדור הרגעה אחר, לא יפתור את הבעיה ואף בטווח הארוך יגרום להחמרתה, מאחר שתיווצר תלות בתרופה ותרגישי הרבה יותר גרוע בלעדיה. בנוסף, התקפי חרדה מגיבים מצוין לתרופות כמו לוריוון- זה מסלול בטוח להחמרתם.
    אם את רוצה לשנות טיפול תרופתי מאחר שהציפרלקס לא עוזר מספיק, מומלץ לפנות לפסיכיאטר, ולא לרופא משפחה, מאחר שזהו תחום התמחותו. ייתכן שיאמר לך ליטול תרופה מהקבוצה של לוריוון עד שהתרופה החדשה תתחיל להשפיע, לתקופה קצרה בלבד ולא באופן קבוע.
    בנוסף, מומלץ מאוד להיעזר בטיפול פסיכולוגי קוגניטיבי התנהגותי (טיפול CBT), טיפול כזה נותן כלים להתמודדות והשפעתו רבת עוצמה יותר מאשר זו של טיפול תרופתי.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו