התקף פאניקה שני בהריון בסיכון עזרי לי בבקשה.

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התקף פאניקה שני בהריון בסיכון עזרי לי בבקשה.
    נועה
    17/05/2016

אני בשליש השלישי להריון בסיכון אחרי שנים של טיפולים ארוכים.
    לצערי בתקופה האחרונה חוויתי 2 התקפי פאניקה לא נעימים כלל בלשון המעטה.
    התקף הפנאיקה הראשון הופיע לאחר שקיבלתי הוראות לעקוב אחרי תנועות עובר והוסבר לי עד כמה זה חשוב להצלתו. ואז לא חשתי בשום תנועה במשך שעה וחצי, נתקפתי בפאניקה אדירה בכי היסטרי, צעקות לחץ על כל הסובבים אותי רעד ומצוקה, הקאה וחולשה ורק אחרי זה התחילו תנועות עובר...לאחר ההתקף התביישתי מאוד מבעלי שכניי וחבריי וכל מי שהקיף אותי ממש לקחתי את זה קשה והייתי בטוחה שלא יחזור עוד. אבל שוב קרה שלא חשתי כמה שעות תנועות קיבלתי הוראה להגיע למיון יולדות ואז נתקפתי בההתקף פאניקה מביש ליד כולם סחרחורת עד שכמעט התעלפתי, רעד צמרמורת לחץ בחזה. אוי זה היה נורא. בבית חולים היה דופק והמצב ניצל כרגע אני באשפוז בסיכון גבוה.
    בחיים לא חשתי כאלו התקפים חזקים בעבר. אני חייבת לצאת מזה זה מזיק לעובר בפעם האחרונה כמעט התמוטטתי. אני רוצה להיות אימא טובה ורגועה מסורה ואוהבת. מה אוכל לעשות כדי שזה לא יחזור לעולם?? איזה טיפול מיידי יכול לעצור את זה ??? מה אפשר לעשות בנתיים באשפוז לשמור על רוגע? המון תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• התקף פאניקה שני בהריון בסיכון עזרי לי בבקשה. - תגובה

שרון לויט
    17/05/2016

היי נועה,
    קודם כל, ממליצה בחום לעבור טיפול קוגניטיבי התנהגותי (טיפול CBT) לאחר שתצאי מאשפוז. טיפול זה יעזור לך להתגבר על הבעיה תוך זמן קצר, וייתכן שתזדקיי למעט מאוד פגישות מאחר שהבעיה רק הופיעה לאחרונה.
    נראה שלהתקף הפאניקה שני מרכיבים: הפחד מהפסקת תנועות העובר, והפחד מהתקף הפאניקה עצמו (שבדרך כלל מלווה התקפי פאניקה אצל אנשים שונים). לגבי החלק הראשון, חשוב מאוד להבין שאי אפשר להרגיש תנועות עובר 24 שעות ביממה. העובר ישן לפעמים, וייתכן שיעברו שעות ארוכות ללא תנועות. בשבועות האחרונים להריון אמורים להרגיש תנועות מספר מסוים של פעמים ביום, ואחרי מספר זה יש לעקוב. בוודאי שלא כל הזמן. אם יש סיכון אמיתי במה שחשת, הצוות הרפואי ימליץ לך להישאר בבית החולים או להגיע אליו בעת הצורך.
    כדי שהתקף פאניקה לא יחזור, חשוב דווקא לא לנסות להירגע בזמן התקף הפאניקה. ניסיונות הרגעה יכולים להעצים אותו, ובכל מקרה מבטיחים שהוא יחזור (ייתכן בהזדמנויות אחרות). המוח, למעשה, צריך ללמוד לא לפחד מהתקף הפאניקה עצמו, ושאין שום סכנה בהתקף (וכן גם בסיטואציה שאת פוחדת ממנה). כלומר, כדי לעשות את הטוב ביותר על מנת לטפל בבעיה, צריך לבדוק את תנועות העובר/ דופק רק לאחר שהתקף הפאניקה חולף, אם זה אפשרי (בד"כ ההתקפים החזקים הם קצרים יחסית, גם אם נראה לך כאילו עבר נצח). כשאת מקבלת אישור או הרגעה תוך כדי התקף, את למעשה מבטיחה בכך שהוא יחזור על עצמו.

שיהיה בשעה טובה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שרון תודה, רק שאלה חשובה בהקשר

נועה
    18/05/2016

חייבת לציין שאחרי ההתקף היתה לי עייפות מאוד גדולה, כמו אחרי מלחמה ישנתי רצוף 9 שעות. זה מחליש אותי פיזית. כרגע טיפול לא אפשרי באשפוז. ולגבי ההתקף עצמו כשמגיע מה לעשות לזרום ? לא לפנות לצוות רפואי לשם הרגעה? מהרגע שאמרו לי ששלום העובר שלי נמצא גם בידיי שאם אעקוב אחר תנועות העובר אוכל להציל אותו למקרה שיידרש האחריות הזו והרצון האדיר שבכל יצליח הביאו איתם התקפי פאניקה. בבקשה שרון רק שאני אם אחווה עוד התקף במהלך האשפוז איך להגיב?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שרון תודה, רק שאלה חשובה בהקשר - תגובה

שרון לויט
    21/05/2016

היי נועה,
    לא כדאי להזעיק עזרה בכל פעם שיש התקף, אלא "לזרום" איתו ולתת לו לעבור. בכך, את משדרת גם לעצמך שההתקף לא מסוכן, ולמעשה אין סיבה ממשית להיכנס לפאניקה.
    מעקב אחרי תנועות העובר הוא חשוב, אבל לא קריאה לעזרה באותה שנייה שבה את לא מרגישה תנועות. זה לא משמעותי.

תרגישי טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו