דיכאון הפוגע בתחומי החיים, מה עושים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דיכאון הפוגע בתחומי החיים, מה עושים
    תמר
    22/05/2016

שלום לכם. אני סובלת מדיכאון זה תקופה מקבלת ציפרלקס אך הכדור לא בדיוק עוזר לי המצב פוגע לי בתחומי החיים אני מטופלת אצל פסיכולוגית ולא יודעת מה לעשות.אני רוצה לחיות חיים מספקים וטובים גם בלי שום קשר לטיפול מה לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• דיכאון הפוגע בתחומי החיים, מה עושים - תגובה

שרון לויט
    24/05/2016

היי תמר,
    את בעצם אומרת שחסרים לך כלים להתמודד ולשקם את עצמך, למרות הטיפול הפסיכולוגי שאת עוברת. ייתכן שהטיפול נותן לך תמיכה רגשית, אבל לא כלים להתמודדות והכל נשאר ברמה של שיחה חופשית. ממליצה לברר לגבי טיפול קוגניטיבי התנהגותי (טיפול CBT), שהוא טיפול פסיכולוגי שבו לא רק מדברים ונותנים תמיכה רגשית, אלא גם כלים להתמודדות עם המצב.
    יש דברים שאת יכולה לעשות כדי לשפר את מצבך, כמו: לנסות להיות פעילה ככל האפשר, למצוא תחומי עיסוק ומסגרות חברתיות ש"יחזיקו" אותך. אולם, בדרך כלל יש צורך בתמיכה וליווי ביישום הכלים האלה, מאחר שאנשים הסובלים מדיכאון מתקשים מאוד להניע את עצמם באופן עצמאי. עם זאת, הטיפול אמור לעזור לך "ללכת לבד", בסופו של דבר, ולא להמשיך להיות תלויה בו למשך תקופה ארוכה.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו