שקילה להחלפת טיפול של ציפרלקס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שקילה להחלפת טיפול של ציפרלקס
    גלית
    31/05/2016

שלום. אני מטופלת בציפרלקס ומירו כחודשיים עקב חרדות ודכדוך מפריצה לבית שחוויתי. אני לוקחת 20 מג ציפרלקס ו1 מירו בלילה. את מינון הציפרלקס הפסיכיאטרית העלתה לי בהדרגה ואני נוטלת את המינון הגבוה כחודש ושבוע. מצבי השתפר ואני מתפקדת בבית ובעבודה אך אני מרגישה שזה נעצר. החרדות מופיעות כל יום אך בעצימות נמוכה יותר מבהתחלה והתאבון הולך ובא. אפשר להגיד שהחוייה שעברתי כבר לא מפחידה אותי ואני במקביל מטופלת בשיחות אצל פסיכותרפיסטית. השאלה היא האם לחכות עוד זמן עם הטיפול או לשקול להחליף טיפול? תוך כמה זמן אני אמורה להרגיש שיצאתי מזה?? אשמח לתשובתך זה מאוד חשוב לי. תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שקילה להחלפת טיפול של ציפרלקס - תגובה

שרון לויט
    05/06/2016

היי גלית,
    התרופה בדרך כלל מקלה את המצב כל עוד את לוקחת אותה, אך לא מעלימה את כל הסימפטומים ברוב המקרים. אינני יודעת אם תרופה אחרת תגרום לשיפור גדול יותר, ובדרך כלל אם התרופה עוזרת לא מחליפים אותה. בנוסף, אינני יודעת באיזו גישה טיפולית את מטופלת. אם את נמצאת בטיפול פסיכולוגי דינמי, המורכב משיחות בלבד ולא מלמדים אותך טכניקות להתמודדות ופתרון, ייתכן שהשיפור שתרגישי ייעצר בנקודה זו. אם את בטיפול קוגניטיבי התנהגותי (הידוע כטיפול CBT) הבעיה אמורה להיפתר לגמרי בשלב מסוים. במקרה זה, הדבר תלוי בהתקדמות הטיפול וזו בהחלט שאלה שאפשר להעלות מול המטפלת.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו