תרופות והשמנה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תרופות והשמנה
    שרון
    01/06/2007

שלום
    אני סובלת מהפרעה בי פולארית עם נטיה חזקה יותר לכוון הדיכאון והפרעת אישיות גבולית
    מטופלת בתרופות שונות במשך כ-9 שנים
    עד לתחילת הטיפול היה משקלי תקים לחלוטין ואף נמוך מדי (לא בצורה קיצונית) לעיתים.

מאז שהתחלתי להשתמש בכדורים ני סובלת מהשמנה עד השמנת יתר חולנית (לפי מדדי ה BMI ) גם כשאני נתמכת בדיאטנית - איני מצליחה לשמור על התפריט ונתקפת בולמוסי אכילה קשים, עד שלאחרונה הגעתי למשקל קיצוני שמהווה כ-40 ק"ג מעל המשקל התקין שלי
    לא מעט חברים וחברות שלי מדווחים על עליה רצינית במשקל לאחר תחילת טיפול בכדורים (מסוגים שונים)
    אמנם דיכאון הוא לא דבר נחמד, אבל השמנת יתר הורגת (וביננו - לא מוסיפה למצב רוח טוב...)
    עקב העליה במשקל גם לחץ הדם עלה וכיום אסור לי לעסוק בפעילות גופנית בה עסקתי תקופה ארוכה.
    מה שמוסיף עוד יותר לדכדוך...
    האם יש כדורים שאינם משפיעים על התאבון בצורה כזו?
    או שבכל מקרה צריך לבחור בין מראה נעים לעין והעדר סכנה לבריאות לבין מצב רוח תקין?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תרופות והשמנה

הוספת תגובה

• ,תרופות והשמה

01/06/2007

לשרון שלום
    השמנה משנית לתרופות הינה בעייה (וצרה) לא קטנה בטיפול. תרופות רבות יכולות להוביל להשמנה משמעותית. ישנם תרופות כמו למיקטל, טופמקס, גיודון ועוד שהם משפיעות מעט או בכלל לא על משקל האדם. למרות ש טופמקס, לדוגמה לא כ"כ טובה ליצוב מצב הרוח היא יכולה לסייע להקטנת המשקל. תדברי עם הרופא שלך על הנושא.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תחליף מוכר לטופמקס

שרון
    02/06/2007

לקחתי כחצי שנה טופמקס כשרוב הזמן הייתי באשפוז יום בתל השומר - מה שאומר שבתקופה זו התרופות ניתנו לי בחינם.
    קופת החולים לא מכירה בטופמקס לטיפול בהפרעה ביפולארית מה שהוביל לכך שמרבית התשלום "נפל" עליי (יש הנחה קטנה למבוטחי הקופה במשלים, לצרכי הרזיה בלבד)
    התשלום הגיע למאות שקלים בחודש, מה שבלתי אפשרי מבחינתי מכיוון שאני מתקיימת בעיקר מקצבת נכות עקב נכות גופנית ונפשית.

שקלתי ליטול רדוקטיל או אחרות אולם מסתבר שאת כולן אסור לי לקחת בגלל הנפש הבעייתית שלי... .
    האם יש תרופה מקבילה או דומה לטופמקס / רדוקטיל שמותר להשתמש בה עם נטיה דכאונית ושממומנת לפחות בחלקה ע"י קופות החולים?

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו