קושי עם אבא הסובל מדמנציה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קושי עם אבא הסובל מדמנציה
    חני
    18/06/2016

היי שרון ושבוע טוב.
    לאבא שלי יש דימנציה עם כתבתי את זה נכון,ואני מרגישה קושי איתו בעקבות זה.אימא שלי בחוץ לארץ ואני צריכה להתמודד איתו לבד,וזה מכניס אותי לחרדה ודיכאון.איך אני יכולה להקל על עצמי חוץ מטיפול? את יודעת כעזרה עצמית?
    תודה שרון על עזרתך,שבוע נפלא.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קושי עם אבא הסובל מדמנציה

הוספת תגובה

• המשך

חני
    20/06/2016

אני לא יודעת עם זה דימנציה אולי טעיתי שכתבתי את זה אבא שלי אדם מאוד מבוגר ופשוט מאז שאימא שלי חזרה מטיסה הוא מתנהג בעצבנות גם כלפי וגם כלפי אימא שלי וזה כואב לי ואני כל הזמן רק עסוקה במה שקורה לאבא שלי וביחס שלו אלי ולאימא שלי הוא אחרי גיל 80 כואב לי הלב שאבא שלי מתייחס במיוחד לאימא שלי בצורה לא יפה במיוחד שהיא אחרי טיסה איבדתי את ההנאה שלי את החיים שאני קמה כל בוקר ואוהבת לעשות את מה שתמיד הייתי עושה.אני פשוט רוצה לחזור לחיים הרגילים שלי ולא להתעסק באבא שלי יותר מדי ומה שקורה בינו לבין אימא שלי אשמח עם תוכלי לייעץ לי איך אני יכולה להפסיק להתעסק בזה ולחזור לחיים הרגילים שלי בשמחה? אני מאוד מודה לך שרון על עצתך ועזרתך,זה חשוב לי. שיהיה לך יום נפלא.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קושי עם אבא הסובל מדמנציה - תגובה

שרון לויט
    20/06/2016

היי חני,
    אני חושבת שחשוב שתביני שאם תעצרי את חייך בגלל מצבו של אביך, לא תקלי עליו בכך, ובטח שלא על עצמך. הדבר הכי טוב שניתן לעשות הוא לנסות להמשיך בחייך כרגיל, ולקיים כמה שיותר "חיים" מחוץ לבית. אם תרגישי שהמשפחה אינה הדבר היחיד שמעסיק אותך, או אפילו העיקרי, זה יטריד אותך פחות. ובעצם, מדוע לא? את אדם בוגר וזכותך שיהיו לך חיים משלך. בעיות במשפחת המקור אינן צריכות להשבית אותך, גם אם המצב קשה ולא נעים. פרט לכך, כדאי שיהיה עם מי לדבר ולחלוק איתו את הקשיים, רצוי מחוץ למשפחה (דמות אובייקטיבית יותר).

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה שרון

חני
    21/06/2016

אני מודה לך על כל התמיכה והעזרה שאת נותנת לי בפורום זה מאוד עוזר לי ואני מאוד מעריכה את זה,שיהיה לך יום מקסים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שרון יש לי עוד שאלה קטנה ואחרונה

חני
    22/06/2016

כמו שכתבתי הייתי בכמה ימים שאימא שלי לא היתה בארץ אחראית על אבא שלי ועל הבית כל הזמן נקיון קניות וכולי. ומה שהצעת לי מאוד עוזר לי ואני ממש מודה לך על כך,רק יש לי בעיה שאני הפסקתי מאז לעשות את הספורט בבוקר שאני אוהבת יש משהו שאני עושה שאני מאוד אוהבת לעשות שנותן לי שמחה לכל היום ואני מרגישה שאין לי מוטיבציה לזה,הפסקתי להתרגל במיוחד לספורט,איך אני יכולה להחזיר את המוטיבציה שלי לדברים האלה? ממש תודה שרון זה מאוד חשוב לי כי אני רוצה לחזור למוטיבציה הזאת ואני נמנעת מלעשות את זה,שוב בקשר למה שכתבת לי הקלת עלי ואני מרגישה יותר טוב אבל חשוב לי עם תוכלי לייעץ לי איך לחזור למוטיבציה שלי? לחיים הרגילים שהיו לי לפני שאימא שלי טסה?
    תודה מכל הלב שרון שוב על כל התמיכה בפורום יום נפלא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שרון יש לי עוד שאלה קטנה ואחרונה - תגובה

שרון לויט
    26/06/2016

היי חני,
    טעות נפוצה שאנשים עושים היא לחכות שתהיה להם מוטיבציה כדי להתחיל לעשות דברים. ובכן, ההר לא יבוא אל מוחמד. רק אם תתחילי בעשייה, המוטיבציה תגיע מתוך העשייה, ולא להיפך. זה אף פעם לא עובד הפוך.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו