אלפרליד 0.5 בעקבות חרדות - כמה זמן לוקחים אותו?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אלפרליד 0.5 בעקבות חרדות - כמה זמן לוקחים אותו?
    גילה
    12/07/2016

היי ..אני נוטלת מזה כ3 חודשים אלפרליד 0.5 בבוקר וליפני השינה עקב חרדות שפיתאום צצו לי ..בודקת המון את הנושא הייתי אצל פסיכאטר פרטי המליץ לי על ציפרלקס ולא לקחתי רופאת המישפחה אומרת לי לא לידאוג להישאר עים אלפרליד שזה מינון יחסית נמוך לאחרונה התחלתי לקחת אותו רק בצוהרים כי פיתאום אני מרגישה סחרחרות ולחץ באוזנים . וגלי חום אני מאד רוצה להפסיק את הכדור מעולם לא דגלתי ולקחתי תרופות ואני לא מקבלת את זה שאני עים כדור כזה ...לאחרונה התחלתי גם שיחות .. הייתי גם אצל נטורופאט שנתן לי ויטמין b ופרביוטיקה ואיזה פיטריה שמחזקת את הגוףף ...אני לוקחת את זה כ שבועים אבל בלי האלפרליד זה לא באמת עוזר. .. השאלה שלי כמה זמן אפשר לקחת את האלפרליד הזה ואייך באמת יוצאים מימנו?? שלא יווצר מצב של תלות תמידית כי כרגע אני לא מרגישה מאוזנת להפסיק אני מושכת את עצמי עד לשעות הצוהריים בלי ואז מרגישה שאני כבר לא יכולה יותר...אשמח להייתיעצות וסליחה שזה ארוך מידי....

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אלפרליד 0.5 בעקבות חרדות - כמה זמן לוקחים אותו? - תגובה

שרון לויט
    13/07/2016

היי אורטל,
    תרופות מסוג בנזודיאזפינים, כמו אלפרליד, אכן יוצרות תלות ולא מומלצות לנטילה בטווח הארוך. בנוסף, התרופה אינה פותרת את הבעיה ואינה מאזנת אותך, מאחר שהיא פועלת רק במשך ספר השעות שלאח נטילתה. לאחר מכן, הסימפטומים של החרדה חוזרים והגוף זקוק שוב לתרופה על מנת להרגיש טוב יותר.
    בנוסף לכך, עם הזמן הסבילות לתרופה עולה (כלומר, היא כבר לא משפיעה כמו בעבר ויש צרך להעלות מינונים כדי לקבל את אותה השפעה). הבעיה הגדולה ביותר מבחינה פסיכולוגית, לדעתי, היא שהתרופה עשויה אפילו להגביר את הפרעת החרדה בטווח הארוך, מאחר שכל הרגעה ו"בריחה" מהחרדה באותו רגע למעשה מעצימה את הבעיה, ורק שומרת את החרדה מתחת לפני השטח. היא תצוץ ותעלה מאוחר יותר וייתכן שבעוצמה חזקה יותר.
    כדי להיגמ מהתרופה יש לפנות לפסיכיאטר, שינחה אותך כיצד להפחית במינונים (כנראה שנוצרה תלות פיזית, בדרך כלל התלות מתחילה להיווצר לאחר שבועיים רצופים של שימוש). ההפחתה צריכה להיות הדרגתית, על מנת לצמצם תופעות לוואי.
    ממליצה במקביל לפנות לטיפול קוגניטיבי התנהגותי (טיפול CBT), על מנת לפתור את הבעיה באמת ולא רק לכסות עליה באמצעות תרופות. בנוסף, הטיפול יעזור לך להיגמל מהתרופה בלי שהבעיה תשוב במלוא עוצמתה.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו