דיכאון שנמשך לאורך כל החיים...

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דיכאון שנמשך לאורך כל החיים...
    ד׳
    07/08/2016

אני בן 31 וכל החיים אני בדיכאון כבר מגיל צעיר אני מנותק רגשית מהסביבה כנראה בעקבות התעללות מצד ילדי הכיתה בצעירותי. אין לי חברים קרובים ופעם בכמה זמן שאני אוזר איזה אומץ לצאת לדייט זה לא הולך טוב... מה כבר יש לי להציע לבחורה שאני כל חיי בדיכאון? אין לי ביטחון לתת חיוך או להסתכל בעיניים...
    כל מה שיש לכם להציע זה טיפול פסיכולוגי ותרופות אני לא מבין איך אני יכול להפנים טיפול כלשהו שאני נמצא בדיכאון שלא נגמר ולא עוזב וגם תרופות לא משפיעות...
    אני ביישן מאוד עם תחושות קשות של השפלה שאני פשוט סוחב אותן יום יום :(
    כן למדתי ואני עובד אבל תמיד אני חוזר בסוף לחדר שלי בודד כל כך וצמא לקשרים חברתיים... אני לא מצליח להשתחרר מהתחושות האלה גם שאני עושה ניסיונות לצאת אני תמיד ביישן בצורה קשה מאוד או שאני פשוט מרגיש מנותק רגשית וכבוי מה שקורה לי בעבודה שאני רוב היום שקט ולא מדבר וגם אם כן אז אני לא נהנה ואני מרגיש דיכאון ובדידות רגשית
    מה אני יעשה עכשיו? אני צריך איזה תקווה משהו אולי מישהו לדבר איתו לא יודע מה...
    התחושות האלה קיצוניות מידי ניסיתי אפילו קבוצות בעבר אבל לא ממש עזרו לי להרגיש משהו אחר כי נשארתי סגור בצורה קשה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• דיכאון שנמשך לאורך כל החיים... - תגובה

שרון לויט
    07/08/2016

שלום לך,
    אין ספק שמסגרות חברתיות יכולות להועיל לך, ובנוסף עיסוק בתחביבים ופעילויות שיכולות לתת לך תחושת סיפוק ומשמעות, מעבר לעבודה. אם אתה מוכר ע"י ביטוח לאומי כסובל מנכות עקב הדיכאון, אתה יכול להשתמש בשירותיהם או בשירותי סל שיקום על מנת למצוא מסגרות חברתיות שיכולות להתאים לך. גם בטיפול פסיכולוגי קוגניטיבי התנהגותי (טיפול CBT) אפשר לחשוב על דרכים לעשות זאת, וגם להפוך את החשיבה שלך לחיובית יותר.
    בנוסף, יש כל מיני דרכים "טבעיות" לשפר את מצב הרוח, כגון פעילות גופנית, שיפור התזונה והשינה ועוד. קיימים גם טיפולים רפואיים לאנשים שאינם מגיבים מספיק לתרופות, כמו גרייה מגנטית למוח (TMS), נוירו פידבק, ולאחרונה גם טיפול חדשני בקטמין הוכיח את עצמו לתקופות מסוימות. כדאי לבדוק ולברר אפשרויות ולא להתייאש!
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול CBT יעיל במצב של דיסתימיה?

ד'
    07/08/2016

לא שאני באמת מאמין בטיפול כלשהו ולכן אני גם מתקשה מאוד להזיז את עצמי לשפר את המצב...
    פעילות גופנית לא עוזרת לי זה משהו רגשי מחשבתי שלא עוזב הייתי בחדר כושר איזה תקופה אבל שוב בכל מקום שאני לא אהיה גם אם זה בטיול בחו"ל או לא יודע מה משהו כבד מאוד יושב לי בפנים כל הזמן ולא יוצא...
    אני משותק בחברה לא מדבר מרגיש חלש ומרוחק מכולם אני כל הזמן משתתק ונשאר עם עצמי אני זקוק שמישהו יבוא לדבר איתי זה משהו תקוע חזק ככל שאני יותר נמצא עם אנשים ככה אני נכנס לדיכאון עמוק יותר למרות שאני כן רוצה להרגיש בחברת אנשים אני לא מסוגל רגשית להתחבר ואני נשאר במצוקה לפעמים יש לי מחשבות בראש לבקש עזרה מאנשים שידברו איתי כי אני חייב משהו שישחרר לי את התקיעות הזאת משהו שיגרום לי לדבר שיגרום לי להוציא... אבל כמובן שאני לא יכול לעשות את זה עם אנשים שאני לא מכיר מצד שני גם אין הרבה שאני מכיר וגם בבית אין לי עם מי לדבר ההורים כל הזמן שותקים ופאסיבים ועוזבים אותי לנפשי למרות שהם יודעים שאני סובל מדיכאון ולא נעים לי לבוא להגיד להם אני במצוקה גם ככה הם לא ממש עוזרים...
    מה שמאפיין את רוב החיים שלי זה הסתגרות במחשבות של עצמי גם אם אני לבד וגם אם אני עם אנשים אני בן אדם שקט בחוץ אבל רק בגלל שבפנים אני סובל זה לא הטבע שלי להיות שקט ומופנם... עד גיל 10 בערך לפני כל הבלאגן שעבר עליי בילדות הייתי ילד חברותי מאוד אפילו בצורה יוצאת דופן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול CBT יעיל במצב של דיסתימיה? - תגובה

שרון לויט
    09/08/2016

לשאלתך- כן, אם טיפול CBT ידוע כיעיל במצבים של דיכאון חריף, אז בוודאי שגם במצבים של דיסתימיה, שהיא דיכאון קל יותר.
    אני מציעה שתנסה בכל זאת לעשות דברים באופן קצת שונה ממה שעשית עד כה, עם כל הקושי שבדבר. הרי לא בכדי נאמר שאם תעשה שוב ושוב את שעשית, תגיע לאותו מקום אליו הגעת. הסיכוי היחיד לשיפור הוא לעשות דברים באופן שונה, ולתת הזדמנויות גם לדברים שאתה מטיל בהם ספק.
    לגבי ההורים, יהיה יעיל יותר לומר להם שאתה צריך עזרה ומבקש מהם לעזור, מאשר לומר להם "אתם לא עוזרים"- זה נשמע כהאשמה וסביר להניח שיעורר התנגדות.
    אני בטוחה שעם קצת יצירתיות ניתן גם למצוא מסגרות שבהן תהיה לך הזדמנות לפגוש אנשים חדשים.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו