אני מקבל כמה שנים ציפרמיל עקב דיכאון וחרדה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אני מקבל כמה שנים ציפרמיל עקב דיכאון וחרדה
    רון
    08/08/2016

דר שלום,
    אני מקבל מס שנים ציפרמיל נגד דיכאון וחרדה. התרופה עובדת טוב.
    בפעם האחרונה שהגעתי לקחת תרופות במרפאה האחות נתנה לי ציפרלקס ואמרה שזה אותו דבר.

אני מרגיש כבר שלושה ימים שהתחושות שלי פחות מאוזנות, האם זו באמת אותה תרופה כי לתחושתי יש שינוי לרע .

אני בן 45

בתודה
    רון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אני מקבל כמה שנים ציפרמיל עקב דיכאון וחרדה - תגובה

שרון לויט
    09/08/2016

היי רון,
    זו "בערך" אותה תרופה. כלומר, החומר הפעיל בציפרלקס ובציפרמיל הוא אותו החומר, אבל ציפרמיל מכיל גם חומר שאינו פעיל. לכן זו לא ממש תרופה גנרית. השם הגנרי של ציפרמיל הוא ציטלופראם, ושל ציפרלקס הוא אסציטלופראם. למעשה, ציפרמיל היא תרופה ישנה יותר של אותה החברה שמייצרת את הציפרלקס, ובהמשך גילו שאין צורך בחומרים הלא פעילים שבציפרמיל, וניתן לתת את החומר הפעיל בלעדיהם. כך, למעשה, נולדה התרופה ציפרלקס. מסיבה זו, ציפרלקס נחשבת לתרופה יעילה יותר.
    מאחר שאיני רופאה, איני יודעת אם המעבר מציפרלקס לציפרמיל אמור לכלול תופעות לוואי כלשהן, מבחינה רפואית. מוכרת לי התופעה של תופעות לוואי פסיכולוגיות, שקורה כשעוברים לתרופה זהה של יצרן אחר, שנראית אחרת או אפילו מגיעה באריזה אחרת, רק מפני שהמוח רגיל לפורמט מסוים של התרופה.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו