כיצד cbt יכול לעזור בזה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כיצד cbt יכול לעזור בזה?
    רויטל
    09/08/2016

אני בת 22 בתקופה האחרונה איבדתי את שמחת החיים שלי בני משפחתי מרוחקים ממני אני כל הזמן לבד יושבת בחדר ושואלת את עצמי: "איפה שמחת החיים שהייתה לי"? "למה לכולם טוב ולי לא"? "איך אפשר לחזור לחיות בשמחה"? כיצד טיפול cbt יכול לעזור? מה הכלים ליישום שיכולים לעזור?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כיצד cbt יכול לעזור בזה?

הוספת תגובה

• כיצד cbt יכול לעזור בזה? - תגובה

שרון לויט
    09/08/2016

היי רויטל,
    כדי לדעת איך אפשר לעזור לך, צריך לדעת מה בדיוק היה הגורם לאבדן שמחת החיים שלך. נראה לי פשטני מדי לומר שצריך להפוך מחשבות שליליות לרציונליות וחיוביות יותר, מבלי לדעת מה היה הגורם לירידה במצב הרוח. בכל מקרה, כלים שאפשר להשתמש בהם תמיד הם הימצאו במצב של עשייה רבה ככל הניתן: להמשיך במסגרות עבודה ולימודים (או למצוא מסגרות אם אין לך כאלה), להיות בקשר עם חברים ואנשים קרובים, לעשות פעילות גופנית, ללכת לחוגים ופעילויות שיתנו לך הרגשה של סיפוק, לעסוק בתחביבים שנותנים משמעות. גם אם את מרגישה שאין חשק לעשות את הדברים הללו, כדאי לאלץ את עצמך לעשותם, מאחר שהם יתרמו לשיפור במצב הרוח גם אם הם נעשים בלי חשק בהתחלה.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו