מחשבות טורדניות והשפעותיהן,אשמח לקבל ייעוץ בעניין

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מחשבות טורדניות והשפעותיהן,אשמח לקבל ייעוץ בעניין
    סיוון
    01/09/2016

היי,מזה שנים שאני סובלת ממחשבות קיומיות טורדניות,העוסקות הין היתר בשאלות-מי אני?כיצד הגענו לכאן?אם לא היה עולם מה הייתה האלטרנטיבה וכו׳.לכאורה שאלות אלו מצטיירות כהגיוניות אך הבעיה אצלי היא שאיני מצליחה שלא לחשוב עליהן,הן ״צצות״ ברוב שעות היום וגורמות לי לאי שקט וחרדות.
    בעבר,עודדתי את עצמי בכך כשכאגדל כל המחשבות יעברו,אך כיום אני כבר חיילת בשירות מאוד אינטנסיבי,לכן קשה לי המון פעמים לעודד את עצמי שהן יחלפו ולהצליח להנות מחווית השירות.אין לי ככ עם מי להתייעץ או את מי לשתף,ולכן אשמח אם אקבל מענה למצוקתי.חשוב לי לציין שעברתי טיפול פסיכולוגי אולם לא מרגישה שהוא הועיל לי בתחום הזה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מחשבות טורדניות והשפעותיהן,אשמח לקבל ייעוץ בעניין - תגובה

שרון לויט
    01/09/2016

היי סיוון,
    אכן, לא כל טיפול פסיכולוגי מועיל עבור כל בעיה. ממליצה לעבור טיפול שנותן כלים מעשיים להתמודדות עם המחשבות. הכיוון הוא ללמוד לא להתייחס למחשבות ברצינות יתר, ולדעת לתת להן להמשיך הלאה בלי "להיתקע" על אף אחת מהן או להיות מוטרדת מהן, ובלי לנסות לגרש אותן. ניתן לעשות זאת בטיפול קוגניטיבי התנהגותי (טיפול CBT), אשר משלב מיינדפולנס (Mindfulness) ככלי טיפולי. כדאי לקרוא ולברר על כך.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו