התקף חרדה אחרי לידה וחזרה הביתה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התקף חרדה אחרי לידה וחזרה הביתה
    ME
    01/09/2016

ילדתי לפני שבוע תינוק בריא. כשחזרתי הביתה הרגשתי התקף חרדה מרגע שבעלי חיבר את התינוק למוניטור ביתי שמתריע מתי התינוק בסכנה. מה שעובר לי זה רק שהמוניטור לא יצפצף מה אעשה אם התינוק במצוקה לבד בבית. וכשאני מכבה אני חוששת שאתחרט . חוץ מזה אני חשה אושר גדול. איך ניתן לטפל בזה? כדור כדאי בשלב כזה כשאני מניקה? טיפול CBT יכול לעזור?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• נשמע כמו חרדה אימהית טבעית לגמרי

השורד
    01/09/2016

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התקף חרדה אחרי לידה וחזרה הביתה - תגובה

שרון לויט
    01/09/2016

שלום לך,
    לא כדאי לקחת תרופות בהנקה, מה גם שאני חושבת שלא על כל חרדה צריך לקחת תרופה, ואפשר להתמודד. חרדה לשלום התינוק היא אכן טבעית אחרי לידה. חשוב להבין שהמכשיר (כנראה בייביסנס) מתריע רק כאשר התינוק אינו נושם, ולפעמים יש "אזעקות שווא" שנובעות מכך שהתינוק יצא מטווח החישה של המכשיר. לכבות אותו פירושו להימנע, ולא כדאי לעשות זאת. אני מניחה שתוך מספר ימים תתרגלי לשימוש במכשיר, ותהיי רגועה יותר. אם תרגישי שהחרדה מפריעה לך לתפקד וזה לא עובר לאחר תקופת ההסתגלות, CBT קצר בהחלט יכול לעזור.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו