טיפול cbt לבעיה כפייתיות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפול cbt לבעיה כפייתיות
    חני
    05/09/2016

היי שרון.
    אני מאוהבת במישהו מפורסם שאני מכירה אישית המון שנים,ואני יודעת שלא יהיה לי סיכוי איתו אבל אני לא מפסיקה לראות אותו באינטרנט ולחשוב עליו. מישהי אמרה לי שזה כפייתי וטיפול cbt יכול לעזור בזה.אני מודעת לבעיה שלי אני יודעת שזה לא טבעי אבל רציתי לדעת האם באמת מטפלים בדבר כזה בcbt? איפה אני יכולה לקרוא על זה באינטרנט? האם מקבלים תרופות בשביל זה? כי אני נגד תרופות.אשמח עם תוכלי לתת לי טיפ קטן איך להתמודד עם דבר כזה.אני פשוט גם רוצה לדעת עם כדאי לי באמת להתחיל עם טיפול כזה,אני מאוד מודה לך על המענה.
    יום נפלא.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טיפול cbt לבעיה כפייתיות

הוספת תגובה

• טיפול cbt לבעיה כפייתיות - תגובה

שרון לויט
    06/09/2016

היי חני,
    לא בטוח בכלל שמדובר בהפרעה כפייתית. יכול להיות שמדובר בתופעה שקורה בדרך כלל בגיל ההתבגרות, התאהבות במישהו בלתי מושג (בד"כ נערץ ו/או מפורסם) כסוג של פנטזיה, שאותה אנחנו מפתחים לעצמנו כדי כביכול "להתאמן" על רגשות אהבה כשעדיין לא חווינו קשר אמיתי ואיכותי. אנשים שחווים זאת בגיל מאוחר יותר, בדרך כלל חווים זאת מאחר שיש צד בלתי בשל באישיות שלהם, שעדיין לא חווה קשר (או לא חווה קשר בצורה בריאה). אפשר לטפל בכך, כמו ברוב הבעיות הפסיכולוגיות הקיימות, באמצעות טיפול CBT, אך הוא ככל הנראה יהיה מכוון יותר לנושא התפתחות האישיות והקשרים בחייך ולא דומה לטיפול בכפייתיות. אם ההשערה שלי נכונה, המטרה תהיה לעזור לך לכוון את עצמך כלפי קשר אמיתי ובריא, אם את חשה שקשה לך לעשות זאת. לגבי תרופות, אין שום תרופה שיכולה לעזור בכך...

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי שרון

חני
    06/09/2016

אני לא התאהבתי בו בגלל שהוא מפורסם אולי לא הבהרתי נכון,זה בן אדם שיצאתי איתו תקופה והוא משום מה בחר לבסוף מישהי אחרת,נכון שהיתה לי אובססיה כלפיו כמו שכתבתי אבל החלטתי לשים לזה סוף ולא לחשוב עליו יותר כי אני יודעת שלא יצא לי שום דבר ממנו ועם אמשיך לחשוב עליו אני רק אסבול.החלטתי והגעתי למסקנה שאני מפסיקה לראות אותו באינטרנט ויסיח את עצמי בדברים אחרים. מחר אני מתחילה ללמוד קורס חדש ואולי תהיה לי אהבה חדשה בעזרת השם ואכיר אנשים חדשים.מה שקרה לי עם אותו אדם אולי זה היה רגע של משבר והאמת שהכשהיינו בקשר הקשר לא היה בריא למרות שהוא מאוד מושך מבחינת היופי.החלטתי לרדת מזה ובעזרת השם אכיר מישהו מציאותי שבאמת יאהב אותי,תודה על המענה ערב נעים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי שרון - תגובה

שרון לויט
    06/09/2016

היי חני,
    בכל מקרה, כפי שאמרתי, לא נראה שמדובר בכפייתיות לפי ההגדרה שלה. לפעמים הפרידה ממישהו היא קשה, וקשה אף יותר כאשר ממשיכים "לעקוב" אחריו באינטרנט או להיות איתו בקשר בצורה כלשהי. במקרים כאלה כדאי לחתוך, כפי שאמרת, והזמן פשוט עושה את שלו- גם אם בהתחלה קשה להאמין בכך. אחרי שתתאוששי, אני בטוחה שאת יכולה לפגוש מישהו אחר שתאהבי.

בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו