שמישהו יעזור לי כבר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שמישהו יעזור לי כבר
    נ
    14/10/2016

אני בן 31
    עברתי בילדותי התעללות רגשית מצד ילדי הכיתה והוזנחתי אף אחד לא שם לב אליי ועוד מאז התרגלתי לחיי בדידות.
    אני לא יודע מה לעשות יותר אני סוחב כל החיים שלי את הדיכאון את הלחץ כשאני צריך לבוא באינטרקציות עם אנשים את המועקות העייפות הנפשית והפיזית חולשות חוסר חשק ייאוש חוסר אונים ביישנות דימוי עצמי נמוך ניתוק רגשי בלי חברים קרובים בכלל ללא זוגיות תאמינו או לא ככה אני חי את כל החיים שלי אני גמור מת כל הזמן לא יודע מה לעשות עם עצמי אני עשיתי דברים עם כל התחושות האלה איכשהו למדתי ואני עובד כמובן לא מממש את עצמי באופן מלא ותמיד הכל תחת כל הקשיים האלה לא יודע איך אני סוחב ככה אולי חבל שאני לא נשבר טוטאלית על הרצפה אולי ככה ישתנה משהו ולא אמשיך לסחוב יותר. ניסיתי מלא סוגים של כדורים ופסיכולוגים אבל אני לא מבין מה יכולים לעזור לי שאני תשוש ועייף כל הזמן ושום דבר לא חודר אליי מה אני אמור לעשות עכשיו?
    כאילו מה הדבר הכי קיצוני שאפשר זה טיפול פסיכולוגי איך זה אמור לעזור? כל הזמן אני מרגיש אותו דבר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שמישהו יעזור לי כבר

הוספת תגובה

• שמישהו יעזור לי כבר- תגובה

שרון לויט
    14/10/2016

שלום לך,
    עצם העובדה שאתה מנסה טיפולים שונים ושום דבר לא משתנה יכול לעורר תחושות של תסכול וחוסר אונים. אולם, ייתכן מאוד שניסית טיפול בשיחות בלבד, שלא נתנו לך כלים לשנות את מצבך. והרי אומרים ש"אם תמשיך לעשות את מה שעשית, תגיע לאותו מקום אליו הגעת". כלומר, כדי שמשהו ישתנה, יש צורך לפעול אחרת- לשנות את ההרגלים והעשייה היומיומית שלך. לא תמיד זה קל, אבל המאמץ משתלם. כלים כאלה תוכל לקבל בטיפול פסיכולוגי קוגניטיבי- התנהגותי (טיפול CBT). ממליצה מאוד לקרוא ולברר על טיפול זה.

שבת שלום,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגידי את האמת

נ׳
    15/10/2016

אדם שחי בבדידות במשך כל חייו הגיע לגיל 31 ללא ביטחון עצמי עם דיכאון וחרדות ועכשיו רוצה לנסות לשקם את החיים - איך והאם טיפול cbt יכול לעזור?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

שרון לויט
    15/10/2016

אני לא מכירה אותך אישית, וכן את הבעיות וההיסטוריה שלך. אבל ייתכן מאוד, שטיפולים קודמים שניסית פשוט לא נתנו לך כלים לעזור לעצמך, אלא כללו שיחות ותרופות בלבד. טיפול CBT הוא טיפול שנותן לך כלים לשפר את מצבך. בטיפול נעשית עבודה משותפת עם המטפל על טכניקות שעשויות לעזור, ואתה מתבקש לעשות "שיעורי בית" ולתרגל בין פגישה לפגישה. זה מאוד שונה מטיפול פסיכולוגי "סטנדרטי". כפי שאמרתי, רק עשייה ועבודה מביאה לתוצאות. אי אפשר פשוט להגיע למטפל ש"ירפא" אותך ללא מאמץ מצידך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אין דבר שהוא בלתי אפשרי

השורד
    15/10/2016

תנסה למצוא דברים שאתה חושב יעזרו לך לשפר את הביטחון העצמי. מניסיון אני לא מבטיח שום דבר פרט לדם יזע ודמעות שגם בסופם לא בטוח שמחכה לך משהו טוב אבל אני בטוח שתרגיש יותר טוב אם תדע שלפחות ניסית . אף אחד לא הבטיח לנו גן של שושנים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו