מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שתיית אלכוהול כפתרון לדכאוןNs123415/10/2016
שלום,
אני פונה אליכם בעקבות בעייה שיש לקרובת משפחה. מדובר האישה בת 57 שמאז ומתמיד סובלת מסוג של דכאון.
גדלה בבית ים אמא בדכאון וזה כנראה מה שראתה.
כיום היא לוקחת כדורים שינה, וצפרלקס או משהו בסגנון לדכאון. לא עושה את זה באופן מבוקר ולדעתי גם לא באופן מסודר.
בשנה האחרונה הבת שלה מספרת שהיא שותה המון, לבד בבית, כל 4 ימים בקבוק נגמר, בזמן השתייה מדברת שטויות ומתנהגת באופן בוטה. היא לאחרונה בחוסר תאבון, בשינוי במצבי הרוח, מבולבלת ולא זוכרת לפעמים דברים.
השאלה מאיפה מתחילים כדי לטפל בבעיה?
זה לא רק האלכוהול אלא זה נובע בעיקר מדכאון.. במה מטפלים קודם? למי אפשר לפנות בנושא לפני שהמצב ידרדר עוד יותר?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
שרון לויט16/10/2016שלום לך,
קודם כל, כדי לעזור לאישה הזו, יש צורך בשיתוף הפעולה שלה ובהסכמתה. ללא שיתוף פעולה, אין הרבה סיכוי לעזור לה. איני יודעת אם היא עובדת או נמצאת במסגרת כלשהי, אם היא נתמכת ע"י ביטוח לאומי, רווחה או גורמים אחרים. בכל מקרה, אם אינה עובדת ו/או תפקודה נמוך, כדאי לוודא שהיא תקבל תמיכה מביטוח לאומי ומשירותי הרווחה. ברגע שתהיה לה תמיכה של עובד/ת סוציאלי/ת, יהיה הרבה יותר קל לבדוק מה היא צריכה בדיוק ולתת לה את העזרה הנחוצה לה. אין ספק שצריך פה איזון מבחינה פיזית קודם כל (לסדר את הטיפול התרופתי ולוודא שאינה פוגעת בעצמה על ידי שימוש בחומרים ממכרים, שבמקביל לטיפול התרופתי עלולים להיות מזיקים מאוד לגוף).
חג שמח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תגובתך
ny123416/10/2016היא אישה שמתפקדת ביום יום וזה עדיין לא הגיע למצב בו היא בחוסר תפקוד. היא עובדת, מארחת ומתארחת. זה נראה בשלבים הראשונים של ההתמכרות..
אם לא נטפל אני מניחה שזה יגיע למצב גרוע שיהיה קשה לחזור ממנו..
השאלה אם טיפול פסיכולוגי פה יעזור או אם יש מטפלים שהמומחיות היא גם משלבת את נושא האלכוהול בכל סיפור בדכאון פה.. שהוא הבסיס לבעיית הטלכוהול.
אני רוצה לשוחח איתה על זה שכבר יש לי פתרונות איך לעזור לה ואני חושבת שהיא תסכים.. לא טוב לה היא הייתה רוצה לשפר את חייה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
שרון לויט17/10/2016בהחלט קיימים מטפלים (והכוונה לטיפול פסיכולוגי) שעוסקים בעיקר בטיפול בהתמכרויות, או גם בטיפול בהתמכרויות במקביל לדיכאון. אבל, הפסקת התנהגויות פגיעה עצמית, קודם לכל, היא הכרחית עבור המשך טיפול מוצלח בדיכאון. אפשר להתחיל לבנות רק אחרי שמפסיקים להרוס, ולא משנה מה גרם למה. אפשר לפנות למטפל שיתייחס קודם כל לפגיעה העצמית שלה (אלכוהול ונטילה לא סדירה של תרופות במקביל) ולאחר שזה יסתדר, יספק לה טכניקות לשיפור מצב הרוח.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמלצות למטפל/ת ים התמחות בבעיות התמכרות
ny1234517/10/2016האם יש לך המלצות לפסיכולוג/ית שמתמחה גם בהתמכרויות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהRE:
שרון לויט17/10/2016לצערי אני לא יכולה להמליץ על מטפלים ספציפיים על גבי הפורום...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)