שאלה לגבי טיפול באמצעות כדורים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה לגבי טיפול באמצעות כדורים
    לי
    28/10/2016

שלום רב,
    אני בת 25, סובלת כבר מעל ל-10 שנים מחרדות (או.סי.די, היפוכונדריה ומחשבות אובססיביות) וב-5 שנים האחרונות גם מהפרעות אכילה ומחשבות אובססיביות לגבי הגוף שלי ולגבי אוכל.
    לאחרונה ההיפוכונדריה מאוד התחזקה, כל שבוע אני בטוחה שיש לי סרטן מסוג אחר וגם לאחר התייעצות וביקור רופאים אני לא נרגעת ובטוחה שהרופאים התרשלו בבדיקתם. זה מאוד מאוד מטריד אותי במהלך היום ומפריע להתנהלות שלי. אני שוקעת במחשבות קודרות ואני גם אובססיבית לחיפוש מידע על מחלות באינטרנט וקוראת אינסוף סיפורים על אנשים שחלו בסרטן.
    הייתי ב3 טיפולים פסיכולוגיים שונים, שניים פסיכודינאמיים ואחד CBT אך ללא הטבה במצבי.
    מה אפשר לעשות? אני מאוד סובלת מזה...
    האם כדורים פסיכיאטריים יכולים לעזור? אני מאוד פוחדת מההשפעה הממכרת שלהם...

תודה מראש על תשובתכם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובה

שרון לויט
    28/10/2016

ייתכן שטיפול תרופתי יקל על המצב, אך לא יפתור את הבעיה. אם היית בטיפול CBT, צריך לברר מה לא עבד שם- יכולות להיות לכך סיבות שונות: חוסר "כימיה" עם המטפל, חוסר שיתוף פעולה מצידך (בעיקר ביצוע שיעורי הבית) ו/או חוסר הבנה של המתבקש ממך לעשות בטיפול וכיצד זה יעזור. ממליצה לא להתייאש ולפנות למטפל נוסף בתחום.

שבת שלום,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו