מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התקפי פאניקה וחרדות שהחלו 6 שבועות אחרי לידה. כעת אני 8.5 חודשים אחרי לידהאני07/11/2016
ילדתי בניתוח קיסרי לא מתוכנן ואושפזתי פעמיים אחרי לידה עקב לחץ דם גבוה כתוצאה מרעלת הריון שהופיעה אחרי לידה.
הייתי על תרופות לחץ דם למשך חודש וזה התאזן לחץ דם נורמלי כבר 6 חודשים. כתוצאה מכל הסיבוכים האלה אחרי הלידה נכנסתי לחרדות שמעולם לא היו לי והתחילו כ-6 שבועות לאחר לידה . שבועיים אחרי החרדות התחילו החלו אצלי תסמינים פיזיים משונים שהתבררו כחלק מהתקפי חרדה: דופק מואץ, רעידות, זרמים בגוף, נימול בידיים , סחרחורות והתקפי פאניקה קשים ביותר . אח״כ הופיעה עייפות קשה, כאב ראש וכאבי עיניים, חולשה וכאבי גוף שונים בעיקר בידיים. עשיתי עשרות בדיקות דם, פאנל מלא של בלוטת תריס . הלכתי לרופא עיניים - גם הכל בסדר. כל הבדיקות מצויינות .הרופאים אומרים שזה חרדה אחרי לידה.
מתי זה עובר? אני כבר 8.5 חודשים אחרי לידה והתסמינים הפיזיים ממש איומים וקשים קשים מאוד . הם באים והולכים לפעמים חזקים פחות או יותר אבל הם תמיד שם. ניסיתי המון תרופות נוגדי דכאון והגבתי אליהם ממש קשה. מידי פעם לוקחת קסנקס נגד חרדות.
אציין שבעבר לא היו לי שום בעיות חרדה או דכאון. האם יש סוף לדבר הזה או שכל חיי אהיה ככה??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אגב ניסיתי טיפולים CBT לא עזר בכלום , בכלל
אני07/11/2016הרופאים אמרו לי שזה יעבור מעצמו ולוקח כשנה עד שהחרדות
אחרי לידה עוברות. אבל יהיה יותר קשה בלי תרופות .
אני עייפה ולחלוטין מותשת נפשית ופיזית מהמהאבק היומיומי בסימפטומים הפיזיים של החרדות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרדות אחרי לידה
שרון לויט08/11/2016שלום לך,
ייתכן שהבעיה תחלוף או תתמתן מעצמה, וייתכן גם שלא- שהרי חרדות הן בעיה שמזינה את עצמה כל הזמן (בניגוד לדיכאון, שבא בגלים ויכול לחלוף. אבל כל בעיה נפשית שפורצת אחרי לידה מוגדרת כ"דיכאון אחרי לידה" ולכן הרופאים אמרו לך זאת).
טיפול CBT הוא הטיפול שעוזר לבעיה זו, ויכול להעלים אותה לחלוטין. עצם העובדה שהוא כביכול לא עזר לך, יכולה לנבוע מסיבות שונות. לדעתי שווה לברר אותן, וכך ניתן יהיה לעקוף או למנוע אותן להבא. הסיבות הנפוצות שיכולות לגרום לחוסר הצלחה הן: חוסר התאמה בינך לבין המטפל, חוסר שיתוף פעולה מצידך עם שיעורי הבית שניתנו או חוסר הבנה של המשימות וכיצד הן יעזרו לך; חוסר התמדה.
ייתכן גם, שהמטפל ניסה ללמד אותך טכניקות הרפיה והרגעה, במקום לעשות את ההיפך- ללמד אותך להתמודד עם החרדה ולהיחשף אליה, ללא ניסיונות הרגעה כלל. בכל פעם שאת מנסה להרגיע את עצמך, בכל אמצעי שהוא, את מזינה את החרדה וגורמת לה לחזור שוב ושוב. הדרך היחידה לטפל בבעיה היא לעזור לך להפסיק לעשות זאת, ואך ורק כשתלכי בדרך הזו- הטיפול יעזור לך!
בכל אופן, מקווה שזה יתמתן או יחלוף מעצמו כפי שאמרו לך.
תרגישי טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)