חרדה וסוג של דיכאון בעקבות חשש מאיידס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חרדה וסוג של דיכאון בעקבות חשש מאיידס
    אור
    12/11/2016

שלום .
    אחי בן 23 , אדם בריא בד"כ היה לפני כחודשיים וקצת אצל נערת ליווי. לאחר שבוע שחזר מהחופשה חלה בדלקת גרון עם תסמינים של פריחה והרופאה איבחנה זאת כתסמינים של מחלת הנשיקה . לאחר אנטיביוטיקה זה עבר לו אולם מאז הבן אדם נכנס לחרדה שמדובר באיידס. יש לציין שבזמן יחסי המין הוא היה מוגן (השתמש בקונדום) אבל עדיין הוא בסרטים שיש לו איידס. עכשיו, שחלפו חודשיים וקצת התגברו לו החרדות והוא נכנס ממש למצב שהוא כל היום קורא על זה ,מתעסק בזה , בקושי אוכל ומדוכא. הכל התגבר כשחזר מיום לימודים ראשון במכללה (כנראה התחלה חדשה שהציפה את זה ) הוא פשוט חזר ובכה קצת בבית ואמר שזה בגלל ה"איידס" הוריי החליטו לקחת אותו לבדיקת איידס מהירה בת"א אף על פי שרופאת משפחה אמרה שאין צורך אבל בשביל השקט הנפשי שלו.הוא עשה את הבדיקה והיא יצאה שלילית . גם למחרת כשהגיעו התוצאות בכתב הכל היה בסדר- שלילי. לאחר מכן הוא חזר לעצמו קצת ונרגע אך כעבור שוב יומיים חזר לחרדה ולסוג של דיכאון בקושי מדבר עם כולם בקושי אוכל בטענה אמר לאמא שלי שאיידס מחכים שלושה חודשים ולא חודשיים .. ולא מבין שגם זה היתה סתם לשקט נפשי ושאם היה עם קונדום אין סיבה לדאגה.
    הבן אדם נמצא בסוג של חרדה.
    יש לציין שיש לו היפוכנדריה מסויימת תמיד מפחד ממחלות וכו אבל הפעם זה הגיע למצב שבחיים לא ראינו אותו
    אמא שלי חוששת שישקע לדיכאון איך אפשר לעזור לו ? נראה כי גם אם יחזור על הבדיקה בעוד 3 חודש לא יהיה שקט. וגם אי אפשר לראות אותו כך חודש נוסף. הוא טוען שיש לו נידודי שינה וכל היום הוא חושב רק על זה.
    יש לציין כי הוא סבל בעבר מעט מocd שהיום קצת עבר לו וכמעט אין לו . הוא לא אובחן מעולם אצל פסיכולוג או משהו כזה אני ואמא גילינו על כך כשקראנו על זה באינטרנט וזיהינו את התסמינים אצלו.
    איך אפשר לעזור לו ?? אמא שלי שבורה וזה מדכא את כל הבית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• חרדה מאיידס

שרון לויט
    14/11/2016

היי אור,
    העובדה שאחיך סבל בעבר מ- OCD אינה מפתיעה כלל. ייתכן מאוד שזהו ה- OCD שחזר בצורה אחרת. "פוביה מאיידס" נחשבת בדרך כלל לסוג של OCD, ולכן מטפלים בה כפי שמטפלים ב- OCD. זו גם הסיבה, שבדיקת איידס אינה מרגיעה, אלא להיפך- יוצרת חרדה גדולה יותר, מאחר שהאדם יוצר לעצמו הסבר מדוע הבדיקה אינה אמינה, אינה עדכנית ואינה שוללת את הסיכוי לאיידס. אנשים הסובלים מ- OCD אינם יכולים לסבול את הסיכוי הקל שבקלים שמא המחשבה הטורדנית שלהם נכונה, ולכן הם אינם לוקחים סיכון, ועסוקים באופן מתמיד בניסיונות הרגעה. בדיקות איידס חוזרות ונשנות הן אחד הטקסים ההרסניים ביותר שיש!
    לכן, לא כדאי לאפשר לו בדיקת איידס נוספת, מאחר שזה יגרום להחמרה במצב. כדאי לפנות לטיפול קוגניטיבי התנהגותי (טיפול CBT) בהקדם האפשרי, שכן זהו הטיפול המתאים ביותר עבור הבעיה. בנוסף, כדאי שתהיה לו תעסוקה- ככל שיהיה עסוק יותר ויחיה חיים "נורמליים" ככל האפשר, כך יעסוק פחות במחשבות ובפחדים מיותרים.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו