מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טיפול בחרדה ממשמעות החיים.ניב14/11/2016
היי, שמי ניב, בן 22. לפני 4 שנים לערך חוויתי לראשונה את התקף החרדה הראשון שלי. שנה לאחר מכן התחלתי טיפול באסטו 10 מ"ג וחיי השתפרו פלאים. ממש כך. לאחר השחרור מהצבא עישנתי מריחואנה כמות פעמים לא מבוטלת, והחוויות היו ממש טובות. פעם אחת, "נפלתי" כנראה על חומר לא טוב והתחילו לי חרדות, מחשבות על משמעות החיים, דיכאון ולחץ.. העלו לי את מינון הציפרלקס ל 15 מ"ג והמצב השתפר שוב. הבנתי בדיעבד שאסור לעשן מריחואנה וליטול ציפרלקס. לאחר שבועיים עישנתי שוב ושוב קרה הדבר, היו כמה ימים קשים שחלפו. מאז נשבעתי שלא אגע בזה שוב ואכן לא נגעתי מאז. החרדה שלי כרגע מתאפיינת במחשבות על משמעות החיים, אני נורא נלחץ מזה, מחשבות מאוד עמוקות של למה אני כאן, וכו. חרדה נוספת היא האם המריחואנה בשילוב עם הציפרלקס גרם להשפעה בלתי הפיכה? אולי נדפק לי המוח מזה?
מה עלי לעשות? האם באמת זה בלתי הפיך מה שעשיתי? ואיך לעזעזאל אני מפסיק לחשוב על כל המחשבות העמוקות האלו שגורמות לי לחרדה? יש לציין כי כרגע אני בטיול ואין באפשרותי ללכת לפסיכולוג או משהו..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה ממשמעות החיים
שרון לויט15/11/2016היי ניב,
להערכתי, לא סביר שהמריחואנה בשילוב עם הציפרלקס גרמו לנזק בלתי הפיך. אתה יכול גם לשאול רופא שיאשר לך זאת. בנוסף, חרדה איננה מצב בלתי הפיך! זהו מצב פסיכולוגי, בו קיימת בסך הכל טעות בחשיבה. הטעות מזינה את עצמה, שכן אנשים הסובלים מחרדה מנסים לעשות הכל כדי להימנע ממושא החרדה שלהם. כשהם לומדים להפסיק את ההתנהגות הלא נכונה, החרדה עוברת.
כטיפ, אני יכולה לומר לך לנסות להילחץ פחות מעצם קיומן של המחשבות, כלומר לנסות "לזרום" עם עצם קיומן ולא להילחם בהן ביתר שאת. כדאי לומר לעצמך שזה בסדר שאתה חושב מחשבות כאלה, ולנסות לצפות בזרם המחשבות בלי "להיכנס" יותר מדי לאף אחת מהן. חשוב לזכור, שבעצם הכל בסדר ולא נגרם לך שום נזק בלתי הפיך. בסך הכל חשת פחד, ואתה עדיין חש פחד ממה שקרה ומהמחשבות שלך.
בכל אופן, אם אתה בטיול, אפשר גם לנסות טיפול CBT דרך הסקייפ. יש מטפלים שעושים את הטיפול גם במדיה זו.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)