מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מרגישה בינונית איך יוצאים מזה?שירה28/11/2016
כבר תקופה ארוכה שאין לי חשק לצאת מהבית מרגישה מבולבלת, לא יודעת מה אני רוצה מעצמי. מרגישה שאני מונעת מפחדים של מה יהיה, מה יגידו ולא חיה את החיים שאני באמת רוצה. חיה מין חיי "נוחות" בלי להשקיע יותר מדי מאמץ בכלום. אני עובדת בעבודה סבירה פלוס, לא בזוגיות ובגדול מתפקדת אבל זהו.
הדאגה העקרית שמעיבה על קיומי היא רווקות מאוחרת וכל המשתמע מכך, זה גורם לי להרגיש פחותה, העניין הוא שאני מתקשה לדמיין את עצמי בזוגיות.
מרגישה שהחיים עוברים מולי ואני לא מוצאת משמעות אמיתית, אבל גם אין לי ממש כוח לחפש אותה. זה די באוויר אני יודעת ובכל זאת האם על סמך מה שתיארתי כאן אפשר לקבוע שמדובר בדיכאון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תעשי דברים שהם לא בינוניים
השורד30/11/2016התחושה שאת מתארת מוכרת לי מצוין ואני בטוח שלחלק גדול מהאנשים שמסביבנו. אחרי שאני מסיים לצבוע מנדלות אני מרגיש שדבר אחד משמעותי (ולא בינוני ) עשיתי היום. איזה דבר שאת עושה ביום יום יגרום לך להרגיש ככה? אם תמצאי לפחות אחד כזה זה ישפר את ההרגשה שלך בקצת. אם תרצי זאת תהיה רק ההתחלה זה תלוי בך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמרגישה בינונית
שרון לויט30/11/2016היי שירה,
אני כמובן לא יכולה לאבחן דיכאון דרך הפורום. כדאי לפנות לאיש מקצוע לאבחון וטיפול. אני חושבת שעדיף טיפול פסיכולוגי על פסיכיאטרי (למרות שאין מניעה לשלב בין שניהם, במקרים של דיכאון הטיפול הפסיכיאטרי יכול לתת דחיפה לפסיכולוגי). זאת מאחר, שטיפול פסיכולוגי קוגניטיבי התנהגותי (טיפול CBT) לא רק משפר את ההרגשה באופן מלאכותי, אלא נותן לך כלים של ממש לשיפור חייך ולמציאת משמעות, וגם למציאת זוגיות. אני מאמינה שרוב האנשים, גם כאלה שלא מרגישים מוכנים לזוגיות, יכולים באמצעות עבודה עצמית להגיע למצב שהם בשלים ומוכנים.
פרט לכך, מאוד נכון מה ש"השורד" כתב לך- המשמעות נמצאת גם (ואולי בעיקר) בדברים הקטנים שאנחנו עושים. כל דבר שנותן לנו סיפוק ותחושת יעילות מספק משמעות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)