ציפרלקס והפסקה של 4 ימים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ציפרלקס והפסקה של 4 ימים
    איילת
    06/12/2016

שלום וערב טוב
    אני נוטלת המון שנים כדורים נגד חרדה
    כרגע לוקחת ציפרלקס 10 מג פעם ביום
    לפני כמה חודשיים בשל חרדות קשות הץחלתי לקחת קסנקס באופן קבוע כמעט כל יום כדור או חצי כדור
    לפניכשבוע במשך 4 ימים לא לקחתי ציפרלקס כי לא דאגתי למרשם. יש לציין שקרו דברים שהלחיצו אותי בשבוע הזה . והחרדות התפרצו .המצב כרגע ממוצש לקחתי ציפרלקס .וההרגשה היא מין תחושה שאני לא מצליחה לדבר עם אנשים חשה לא שם.. תחושת סיחרור.הרגשה שאני עומדת ליפול כמו חוסר שיויי משקל .אוזניים פתאןם מרגיש לחץ משהו בלתי מוסבר שרירים חלשים בפנים. הרגשה שאין אויר. אני רוב היום פוחדת מהמוות וחושבת שאני עומדת למות כל יום... נשימה כבדה ישגם. השאלה האם התקפים הנל חזרו שוב בגלל זה שלא לקחתי ועשיתי מין הפסקה? ומה ניתן לעשות אני ממש בלחץ.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ציפרלקס והפסקה של 4 ימים

הוספת תגובה

• ציפרלקס

שרון לויט
    06/12/2016

היי איילת,
    ייתכן מאוד שהסימפטומים נובעים מחרדה. בנוסף לסימפטומי החרדה ייתכנו סימפטומים של גמילה מהציפרלקס, בייחוד אם הפסקת באופן פתאומי ולא מפוקח ע"י רופא. פני לפסיכיאטר שלך ותשאלי אותו איך לחזור לתרופה ואם עשית זאת בצורה נכונה (לדעתי אפשר לחזור למינון המלא כרגיל). לדעתי, חזרה של חרדות כתוצאה מהפסקת התרופה עשויה לקחת זמן רב יותר ואינה מיידית. עם זאת, ציינת שהיו חרדות קשות למרות התרופה. לכן, ככל הנראה, גם כך האפקט שלה לא גדול במיוחד. פרט לכך, התקופה הלחוצה ככל הנראה תעבור או תתמתן, ואיתה תתמתן החרדה האקוטית שאת חשה עכשיו. אין צורך לחשוש מחזרת החרדה, שכן החרדה כשלעצמה היא חוויה לא נעימה אך לא מסוכנת. היא ניזונה אך ורק מהלחץ שלך מפניה.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו