מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה לגבי תרופת אמביאן 12 מ"גמיכל31/12/2016
יש לי שתי שאלות , יש לי בעיות שינה חמורות ופגיעה העצבים לאחר 3 שנים שכדורי טרמדקס עי בית חולים ורופא בעקבות כאבים בכליות בעקבות דלקות חוזרות בכליה ימין , עברתי גמילה באופן עצמאי לפני שנה וחצי ומאז יש לי פגיעה העצבים טבעיות שינה לאחר בדיקת מעבדה ונסיונות שונים בתרופות שונות ושיחות עם פסיכולוגית, התחלתי לנסות את האמביאן לפני חצי שנה ומאז רק האמביאן היחיד עוזר לי גם לישון וגם לתפקד במשך היום , האם יש בעיה לקחת את הכדור באופן קבוע ? ואם כן מה התחליף למקרה כזה כי קלונקס ולוריוון בהתחלה עזרו ולאט לאט הפסיק לעזור , השאלה השניה אם אני קונה באופן קבוע ומבוקר אמביאן ויש רק 28 כדורים למה כשאני יש לי מרשם לשלושה חודשים הם לא נותנים לקנות עד התאריך הכתוב כשבעבר היה אפשר 5 ימים לפני התאריך הרשום , יוצא מצב שאני פשוט כמה ימים תקועה בלי תרופה וזה משבש לי את השינה ומקרקע אותי למיטה למשך היום ללא יכולת תפקוד... בבקשה תענו לי אני כבר אובדת עצות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמביאן
שרון לויט01/01/2017שלום לך,
איני רופאה, אך ידוע לי שרופאים רושמים אמביאן גם כטיפול קבוע אצל אנשים הסובלים מבעיות שינה כרוניות.
עם זאת, שימוש ארוך טווח בתרופות שינה כלשהן עשוי לגרום לתלות (כלומר, קושי גדול להירדם ללא התרופה). תרופות הרגעה כמו קלונקס ולוריוון אינן מיועדות לשינה, הן מרדימות כתופעת לוואי. עם הזמן, נוצרת הסתגלות לתרופה (בנוסף לתלות פיזית) ולכן הן הפסיקו להשפיע.
לגבי שאלתך השנייה, איני מכירה את נהלי בתי המרקחת בנושא זה. כדאי לפנות לרופא שלך ולבקש ממנו לעזור.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)