טיפול נגד חרדות אצל חולת זאבת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפול נגד חרדות אצל חולת זאבת
    נסטיה
    12/01/2017

שלום לכן :)
    אני חולה במחלת הזאבת, ומטופלת בסטרואידים.
    תחושות החרדה זה דבר שכיח באוכלוסייה החולה.
    כרגע בהיותי סטודנטית אני נתקלת במצבים שאני לא יודעת איך לברוח מהם. כמו פרזנטציה למשל, אני פשוט מרגישה חולה! חסרת כוחות.
    מגמגמת וחסרת אוויר כשאני עולה לבמה. עכשיו בגדול, בעבר הופעתי מול קהל והרצתי בכיתה מעל 100 איש ולא הזיז לי...
    אבל היום אני פשוט לא בשליטה. לא על הגוף שלי ולא על הראש שלי. לא מצליחה להירגע ונכנסת לפאניקה. כאבי בטן סחרחורות בחילות זיעה וכו'.. וכו'...
    שמעתי על תרופה טבעית בשם Nerven, האם זה משהו שיכול באמת לעזור לי?
    ובכלל, האם יש פתרון סופי לבעיה שלי?

תודה מראש :)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• טיפול נגד חרדות

שרון לויט
    13/01/2017

היי נסטיה,
    תכשירים ממקור צמחי עוזרים לחלק מהאנשים, ולחלקם לא. בכל מקרה, מדובר בהקלה זמנית בלבד ולא בפתרון לטווח ארוך. הפתרון לטווח הארוך הוא טיפול קוגניטיבי התנהגותי (טיפול CBT), שנותן לך כלים להתמודד עם החרדה ולהיפטר ממנה באופן סופי. לגבי טיפול תרופתי, קיימות תרופות מרשם שמספקות הקלה לטווח ארוך (תרופות מקבוצת ה- SSRIs כגון ציפרלקס). הן ניתנות בד"כ ע"י פסיכיאטר. אני אישית מעדיפה לעשות את הטיפול ללא תרופות, מאחר שהתמודדות מלאה ואמיתית יכולה לדעתי להיות רק כשהאדם נטול "פילטרים".

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו