כשל בשפיכה וחרדה חברתית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כשל בשפיכה וחרדה חברתית
    אלכס
    19/01/2017

היי אני סובל מדיכאון בינוני והפרעות חרדה שונות ,התפטרתי מעבודתי בגלל שקשה לי לתפקדככה קשה להתעורר בבוקר ,מרגיש עייפות בעבודה ,הזעה מרובה ,כל המשמרת בחרדה כנראה קשור לחברתית,קשה לי לפנות לבוס וכולי...לא מתפקד בקיצור.

ניסיתי את כל ה ssri כולם גורמים לי לכשל בשפיכה ותפקוד מיני לקוי..למה למה למה ??

ניסיתי סימבלטה 30מג כל בוקר ,עשה אותי עייף מאד למשך שבוע ואז העייפות עברה ,ואז גילית שיש לי ויטמין d נמוך והחלטתי להפסיק סימבלטה ולראות אולי כל המצב קשור לויטמין וטעיתי ,שבוע לאחר הפסקת סימבלטה היו לי כאבים חזקים בבטן עליונה במיוחד לאחר אוכל ואז זה הפסיק לגמרי , והזקפה שלי לא חזרה לעצמה ואני כבר חודש+ מרגע ההפסקה וכנראה זה ישאר ככה לכל החיים ,הבנתי שיש תופעה של pssd( post ssri sexual (dyfunction שבהרבה מקרים התרופות עושות נזק לתפקוד המיני.

השאלה שלי אילו תרופות יש למצב שלי שעדיין לא ניסיתי ? אני יודע שיש אפקסור ועוד ממשפחת טריציקלים , אני מפחד לקחת אפקסור שמעתי שהיא תרופה קשה ,ולא יודע אם לחזור לסימבלטה תעזרו בבקשה אני כרגע בלי עבודה ואני חייב לטפל בעצמי כמה שיותר מהר ולחזור לעבוד אין לי אפשרות כלכלית לשבת בבית תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כשל בשפיכה וחרדה חברתית

הוספת תגובה

• SSRI

שרון לויט
    20/01/2017

היי אלכס,
    לא רבים יודעים זאת, אבל כשליש מהמטופלים לא מגיבים כלל לתרופות מקבוצת SSRIs. בכל מקרה, אני לא חושבת שצריך לסמוך עליהן כעל פתרון יחיד, אפשר ללכת לטיפול פסיכולוגי ולפתור את הבעיה מן השורש. תרופות יכולות לגרום לתופעות לוואי לא קלות, לא תמיד משפיעות וגם כשכן- הן מקלות על הבעיה ולא פותרות אותה. בכל מקרה, אם הפסיכיאטר שלך חושב שאפשר לנסות תרופות נוספות- אתם מוזמנים לנסות יחד. אין מניעה לשלבן עם טיפול פסיכולוגי, כמובן.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו