מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התקף פאניקה וחוסר הנאהאנדריי21/01/2017
שלום רב ,
בן 28 בריא ללא מחלות ללא טיפול תרופתי קבוע . בעל השכלה גבוה.
לפני כ-4 שנים התחלתי לסבול מהתקף פאניקה כאשר אני נמצא רחוק מההורים שלי .
בהתחלה המליץ לי רופא המשפחה תרופת קסנקס למשך שבועים אך זה נעלם .
ניגשתי לפסיכולוג האמת שגם הוא לא ממש עזר לי . והוא הפנה אותי לפסיכיאטר , לדברי הפסיכיאטר ״ כל הפאניקה שלך זה סתם ״ אבל המליץ לי ליטל אסטו SSRIs מאז אני מרגיש יותר טוב אך לא ב100%. מדי פעם הייתי מבקש לההורים שלי לנסוע לטיול בצפון לפעמים ההתקף עובר ולפעמים זה לא.
בעוד חודש אני מתחתון ואני ממש מפחד שיקרה לי התקף פאניקה בירח הדבש והכל יתקלקל , אני ממש לא רוצה שזה יקרה ואני ממש דואג , בכל פעם שאני חושב על זה גורם לי להרגיש חסר אונים .
אנא עזרתכם .
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקפי פאניקה
שרון לויט24/01/2017היי אנדריי,
לצערי הרב, לא הפנו אותך לטיפול הנכון שיעזור לפתור את הבעיה. תרופות אכן עוזרות בד"כ באופן חלקי. יש צורך לפנות לטיפול פסיכולוגי קוגניטיבי התנהגותי (טיפול CBT), ולא רק לפנות לפסיכולוג בלי לברר באיזו שיטת טיפול הוא עובד. הטיפול הקוגניטיבי התנהגותי למעשה "יפרק" את הבעיה למרכיביה הפסיכולוגיים- חשיבה והתנהגות שמזינים את הפחד. המטרה היא ללמוד לא "לפחד מהפחד", ולא לבצע את ההתנהגויות שאתה מבצע סביב החרדה- שכנראה משמרות אותה ומבטיחות שיבוא התקף נוסף. כאשר אתה לומד לשנות את התנהגותך סביב ההתקפים ואת דרך החשיבה שלך (כלומר הגישה לחרדה)- הבעיה הולכת ונעלמת.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
אנדריי24/01/2017תודה רבה לך ,
בהמשך להודעה הקודמת ,
הייתי אצל פסיכולוג שהשתמש בשיטת CBT אבל לא עזר לי כלל .
כעת לא יודע מה לעשות .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
שרון לויט25/01/2017היי אנדריי,
עצם העובדה שהמטפל המסוים הזה לא עזר לך יכולה להיות תלויה בכמה דברים: חוסר כימיה ביניכם, קושי שלך בשיתוף פעולה, שימוש לא נכון בטכניקות (כן, גם זה קורה לפעמים) ועוד. צריך לברר מה בדיוק היה שם כדי לדעת מה לא עבד. זה בהחלט לא אומר שמטפל אחר לא יכול לעזור לך!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)