התקף פאניקה וחוסר הנאה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התקף פאניקה וחוסר הנאה
    אנדריי
    21/01/2017

שלום רב ,
    בן 28 בריא ללא מחלות ללא טיפול תרופתי קבוע . בעל השכלה גבוה.
    לפני כ-4 שנים התחלתי לסבול מהתקף פאניקה כאשר אני נמצא רחוק מההורים שלי .
    בהתחלה המליץ לי רופא המשפחה תרופת קסנקס למשך שבועים אך זה נעלם .
    ניגשתי לפסיכולוג האמת שגם הוא לא ממש עזר לי . והוא הפנה אותי לפסיכיאטר , לדברי הפסיכיאטר ״ כל הפאניקה שלך זה סתם ״ אבל המליץ לי ליטל אסטו SSRIs מאז אני מרגיש יותר טוב אך לא ב100%. מדי פעם הייתי מבקש לההורים שלי לנסוע לטיול בצפון לפעמים ההתקף עובר ולפעמים זה לא.
    בעוד חודש אני מתחתון ואני ממש מפחד שיקרה לי התקף פאניקה בירח הדבש והכל יתקלקל , אני ממש לא רוצה שזה יקרה ואני ממש דואג , בכל פעם שאני חושב על זה גורם לי להרגיש חסר אונים .
    אנא עזרתכם .
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התקף פאניקה וחוסר הנאה

הוספת תגובה

• התקפי פאניקה

שרון לויט
    24/01/2017

היי אנדריי,
    לצערי הרב, לא הפנו אותך לטיפול הנכון שיעזור לפתור את הבעיה. תרופות אכן עוזרות בד"כ באופן חלקי. יש צורך לפנות לטיפול פסיכולוגי קוגניטיבי התנהגותי (טיפול CBT), ולא רק לפנות לפסיכולוג בלי לברר באיזו שיטת טיפול הוא עובד. הטיפול הקוגניטיבי התנהגותי למעשה "יפרק" את הבעיה למרכיביה הפסיכולוגיים- חשיבה והתנהגות שמזינים את הפחד. המטרה היא ללמוד לא "לפחד מהפחד", ולא לבצע את ההתנהגויות שאתה מבצע סביב החרדה- שכנראה משמרות אותה ומבטיחות שיבוא התקף נוסף. כאשר אתה לומד לשנות את התנהגותך סביב ההתקפים ואת דרך החשיבה שלך (כלומר הגישה לחרדה)- הבעיה הולכת ונעלמת.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

אנדריי
    24/01/2017

תודה רבה לך ,
    בהמשך להודעה הקודמת ,
    הייתי אצל פסיכולוג שהשתמש בשיטת CBT אבל לא עזר לי כלל .
    כעת לא יודע מה לעשות .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

שרון לויט
    25/01/2017

היי אנדריי,
    עצם העובדה שהמטפל המסוים הזה לא עזר לך יכולה להיות תלויה בכמה דברים: חוסר כימיה ביניכם, קושי שלך בשיתוף פעולה, שימוש לא נכון בטכניקות (כן, גם זה קורה לפעמים) ועוד. צריך לברר מה בדיוק היה שם כדי לדעת מה לא עבד. זה בהחלט לא אומר שמטפל אחר לא יכול לעזור לך!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו