מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התקפי חרדה לאחר ניתוחאילן24/01/2017
ד"ר שלום לפני חודשיים עברתי ניתוח פיסורה לאחר חצי שנה של סבל ב"ה הניתוח עבר בשלום אך לפני שבועיים חלו לי התקפי חרדה כנראה בגלל הפחד שלא יחזור הפיסורה וכו. אמרו לי שזה טבעי ונתנו לי קלונקס מה עושים? האם זה לא ממכר? ביום שאני לא משתמש בזה שוב יש לי חרדה ופחד. וכבר שבוע וחצי אני עם זה עזרו לי בבקשה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקפי חרדה לאחר ניתוח
שרון לויט24/01/2017היי אילן,
קלונקס אינו הדרך המומלצת לטיפול בהתקפי חרדה. מדובר בתרופה שיוצרת תלות (כלומר ממכרת), מרגיעה באותו רגע אך בטווח הארוך אפילו מגבירה את התקפי החרדה בשל התלות בה. בדיוק כפי שציינת- ללא התרופה אתה שוב חש חרדה. מאחר שהתקפי חרדה הם עניין פסיכולוגי ולא פיזיולוגי, מומלץ להיעזר בטיפול קוגניטיבי התנהגותי (טיפול CBT), כדי לפתור את הבעיה מן השורש ולעצור אותה לפני שהיא תזין את עצמה ותהפוך לסוג של הרגל. בנוסף, אם כבר מנסים טיפול תרופתי, קיים טיפול לטווח ארוך שאינו ממכר, בתרופות מסוג שונה לגמרי. אולי רופאיך חשבו שהבעיה היא זמנית וחולפת, ולכן נתנו לך את הקלונקס- אך כמובן שבשימוש בו יש סכנה בהחמרת הבעיה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתקפי חרה לאחרי ניתוח
אילן25/01/2017שלום ד"ר הרופא אמר שזה טבעי החרה לאחר ניתוח. על זה איזה תרופה את ממליצה? לגבי הקלונקס הרופא אמר רק שבועיים עד שהלחץ והפחד ילכו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתקפי חרדה
שרון לויט25/01/2017אם זה טבעי, מדוע להיעזר בכלל בתרופה? אולי כדאי פשוט לקבל זאת ולחכות שזה יעבור לבד? כשלא נלחצים מהלחץ עצמו- חווים הרבה פחות לחץ.
אני לא יכולה להמליץ על תרופות ספציפיות. כל אחד ומה שמתאים לו (ובנוסף אינני רופאה). אני יכולה לומר שבד"כ לטיפול בחרדה משתמשים בתרופות המיועדות לטווח ארוך (קבוצת ה- SSRIs, כמו ציפרלקס ודומיו). כנראה שהרופא חשב שהחרדה תעבור ולכן המליץ על תרופה שמרגיעה באותו רגע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרדה לאחר ניתוח פיסורה
אילן26/01/2017ד"ר יקרה אולי לא הסברתי את עצמי נכון. אז ככה לפני חצי שנה התחיל לי פיסורה וזה היה כאבי תופת ופחד ללכת לשירותים ולאחר כל יציאה כאבים ושריפה. לפני חודשיים עשיתי ניתוח פיסורה וב"ה עבר בהצלחה. לפהי 20 יום התחיל לי התקפי חרדה ופחד. הרופא טוען שזה טבעי מאוד כי הגוף עבר משבר ואני גם חושב שזה בגלל הניתוח שחלילה לא יחזור עד היום כל יציאה אני הולך בחשש שלא יחזור ולא יכאב. הרופא נתן לי קלונקס שזה מרגיע אותי אבל שאני מפסיק כמה ימים לקחת החרדה שוב חוזרת. את אמרת לקחת משהו לטווח הארוך מה הפירוש? האם זה פחות ממכר והאם זה פחות כימי ומסוכן? כי הרופא אמר לי שקלונקס הכי פחות מסוכן וכימי. שאלה נוספת המלצת לי על בטיפול קוגניטיבי התנהגותי (טיפול CBT) את יכולה בקשה לומר מה זה? והאם בכלל כדא לא לקחת שוב כדור רק לחכות שהפחד ירד? תודה על הכל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
שרון לויט29/01/2017היי אילן,
תרופות לטיפול בחרדה בטווח הארוך הן תרופות מסוג אחר לגמרי, ואינן תרופות הרגעה זמניות כמו הקלונקס. בד"כ נהוג להשתמש בהן כשהחרדה הופכת לכרונית, מאחר שלוקח להן כחודש להתחיל להשפיע, ואין להן שום השפעה מיידית. הן הרבה יותר יעילות מתרופות "מיידיות" כמו קלונקס.
לידיעתך- אין דבר כזה "הכי פחות מסוכן" ו"הכי פחות כימי". כל התרופות מורכבות מכימיקלים, גם תרופות שהן כביכול "טבעיות" (וקלונקס אינה כזו) עשויות מחומרים שהגוף שלנו לא מייצר ואינם אמורים להיות שם (למשל- מריחואנה שמגיעה ממקור צמחי).
טיפול CBT הוא טיפול פסיכולוגי, שמלמד אותך כלים להתמודד עם החרדה ולהיפטר ממנה. חרדה היא תופעה פסיכולוגית, גם אם היא מופיעה בעקבות טריגר חיצוני פיזי (כמו ניתוח), ויש צורך ללמוד מה לעשות כדי להפסיק את המנגנון שמפעיל את החרדה שוב ושוב. יש הרבה מאוד חומר על הטיפול באינטרנט, והסברים לגבי איך ומה עושים בטיפול בדיוק- כאן קצרה היריעה כמובן...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרדה לאחר ניתוח
אילן29/01/2017הי שרון
אני ירושלמי האם נוכל לקבוע פגישה ולדבר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
שרון לויט29/01/2017היי אילן,
אתה יכול ליצור איתי קשר דרך פרטי ההתקשרות- לחיצה על התמונה שלי ואז מעבר ללשונית "יעוץ אישי" להשארת הודעה. אני לא יכולה לעשות זאת דרך הפורום עצמו.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)