התמודדות נכונה בעם חבר בדיכאון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התמודדות נכונה בעם חבר בדיכאון
    Anaraz
    25/01/2017

חבר שלי מאובחן בדיכאון קליני. לאחרונה הוא אמר לי שהוא צופה תקופת דיכאון בפתח בגלל הדברים שהוא צריך להתמודד איתם (חרדות, לחץ, מציאת עבודה, ומצב כלכלי קשה), הוא טוען שיודע לצפות לסערה כשהיא מגיעה וביקש ממני, בת זוגתו, דיסטנס מסויים על מנת שלא אפגע כמו שהוא פוגע תמיד בכל מי שנמצא סביבו. הדיסטנס על פי דבריו כולל שהפגישות יהיו פחות אינטנסיביות אך שנמשיך לדבר בטלפון ובהודעות. רציתי לשאול כיצד לדעתכם עליי להתנהג? האם להקשיב לו ולקחת צעד אחורה ולתת לו לקבוע את המינון, או להתנהג בצורה אחרת? מה הכי נכון?
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שואלת שוב

Anatrzv
    27/01/2017

בבקשה אני לא יודעת איך להתנהל ומפחדת שההודעה שלי תתפספס.
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התמודדות נכונה עם חבר בדיכאון

שרון לויט
    29/01/2017

שלום לך,
    לסיבלים מדיכאון דווקא מומלץ, כדי לשפר את מצבם, להיות בקשר עם אנשים קרובים ולפתח מערכות תמיכה. התרחקות מחברת אנשים רק מחריפה סימפטומים של דיכאון. פעמים רבות ההתרחקות נובעת מהדיכאון עצמו, שכן הסובלים מדיכאון אינם חשים שהם מסוגלים או רוצים לתקשר עם סביבתם. הבעיה היא, שזה מחמיר את הדיכאון, וגורם להתרחקות נוספת, וכך נוצר מעגל שלילי שקשה לצאת ממנו. הדרך היחידה לשבור את המעגל היא דווקא לעשות הפוך ממה שהאינסטינקטים אומרים, ולהתעקש להישאר פעיל. אני לא חושבת שנכון להתרחק מסובל מדיכאון, מה גם שקשר זוגי אמיתי וקרוב לא יכול להתקיים בצורה כזאת.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו