האם topiramate קשור לחרדה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם topiramate קשור לחרדה?
    לילך
    06/02/2017

שלום,
    אני מזה כ4 שנים נוטלת תרופות פסיכיאטריות עקב התקף חרדה שקבלתי ומאז בכל יום אני מתקשה לנשום באופן רגיל.
    התרופות לא עוזרות ולא טיפולים אלטרנטיביים ולא שיחות.
    עברתי בגלל זה קופת חולים לנסות לקבל עזרה מקופה אחרת , פסיכיאטר אחר.
    בקיצור הפסיכיאטר הביא לי תרופה בשם צימבלטה 60 מ"ג בצירוף עם 25 מ"ג של תרופה בשם topiramate
    שבכלל לא קשורה למה שעובר עלי , התרופה הזו מטפלת בפירכוסים ומיגרנות , עדיין לא ירדתי לסוף דעת הדר' מדוע מתעקש לתת לי תרופה כזו.
    לפני שארכוש אותה אני אשמח לדעתכם
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    האם topiramate קשור לחרדה?

הוספת תגובה

• תשובה

שרון לויט
    06/02/2017

היי לילך,
    אינני רופאה, ואיני מכירה את התרופה מאחר שאינה תרופה פסיכיאטרית. ידוע לי שלעיתים רופאים נותנים תרופות מקבוצות אחרות (תרופות שאינן פסיכיאטריות במקור), מאחר שיש להן השפעה חיובית על מצב הרוח. בכל אופן, זה לא נחשב לטיפול קונבנציונלי, וניתן בד"כ רק אם המטופל אינו מגיב לתרופות הקונבנציונליות שמנסים בהתחלה.
    על התקפי חרדה אפשר להתגבר ללא קושי רב בטיפול קוגניטיבי התנהגותי (טיפול CBT) שהוא טיפול פסיכולוגי ממוקד הנותן כלים להתמודדות. כדאי לברר פרטים על הטיפול. טיפולים אלטרנטיביים או שיחות ללא מתן כלים אכן לא ממש מועילים, לרוב.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ומה CBT כן נותן ?

לילך
    06/02/2017

ומה CBT כן נותן ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• CBT

שרון לויט
    06/02/2017

CBT נותן לך כלים מעשיים להתמודדות עם החרדה. הדבר החשוב ביותר שלומדים בטיפול הוא לא לפחד מהפחד. כלומר, התקפי החרדה מגיעים בדרך כלל בגלל פחד מהחרדה עצמה (ולכן יש אנשים שזה תוקף אותם בכל מקום, ולאו דווקא במקומות מסוימים המעוררים את הפחד). ברגע שמפסיקים לפחד מהגעתה של החרדה ולומדים לקבל אותה, להכיל את החוויה עד שהיא מסתיימת מעצמה ומבינים שאינה מסוכנת, התקפי החרדה פוחתים עד להיעלמותם. בסה"כ זה לוקח כ- 12 פגישות.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו