מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אי שקט ו-OCD מלווה בקוצר נשימהלימור שרון07/02/2017
שלום למנהלות הפורום,
אני בת 33 ומאז שאני זוכרת את עצמי אני עם חרדות הקשורות למחלות ולמוות ובעיקר מחלות לב. שנים אני סוחבת איתי מטען לא פשוט אך ישנן תקופות גם טובות. כרגע אני לא עובדת כבר 5 חודשים והידרדרתי והאוסידי ממש החמיר כל היום אני חופרת וחופרת וחוזרת על פעולות מסויימות או מחשבות ויש לי כבר חודש קוצר נשימה זה מתבטא בצורך לקחת אוויר כל הזמן אך זה לא מתממש רק לאחר כך ניסיונות וגם פיהוקים שלא יוצאים עם לחצים בחזה. הייתי כמה פעמים בקופ"ח ביצעתי בדיקות אק"ג, לחץ דם, חמצן בדם וצילום חזה ולא ראו ממצא שיכול להסביר את תופעת הקוצר נשימה. זה מאד מאד מציק לי ומכניס אותי לחרדה ועכשיו באק"ג יש איזה ממצא שאני מודאגת והתור שלי לקרדיולוג בעוד יומיים ואני באי שקט ומתוחה. עשיתי כבר מלא בדיקות לב לאורך השנים מהפחד שיקרה לי התקף לב או דום לב כי הייתי שומעת כל פעם על צעירים שמתים באופן פתאומי. אני לוקחת סרוקסט 20 מ"ג מגיל 17 והפסיכיאטר החליף ללוסטרל 200 מ"ג ביום העניין הוא שעקב ריבוי בפעימות מוקדמות בלב אני נוטלת גם ריתמקס ופוחדת מהאינטרקציה בין שתי התרופות ולכן תמיד נממעתי מלקחת מינונים גבוהים של תרופות נוגדות דיכאון. הקוצר נשימה מופיע פתאום וזה לא אני מרגישה חרדה או לחץ ואז אני נלחצת שיש לי אסתמה או בעית לב. האם תופעת הקוצר נשימה הזאת מוכרת לך? זה באמת חרדה כמו שכולם אומרים לי? כי זה לא בא מהחרדה אלא החרדה באה בעקבות הבעיות בנשימה.
אני בקושי מתפקדת ואין לי חשק לעשות כלום לוקחת קסנקס 0.25 מ"ג פעמיים ביום שלא עוזר לקוצר נשימה.
סליחה על אורך ההודעה אני פשוט כבר מיואשת
תודה על הסבלנות והתמיכה
בברכה
לימור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי שקט
שרון לויט13/02/2017היי לימור,
סביר מאוד להניח שהכל בסדר אצלך מבחינה פיזית. הקושי בנשימה אכן נובע מחרדה, אבל הוא כשלעצמו מפחיד אותך. כך, נוצר מעגל שלילי של "הפחד מהפחד"- את פוחדת מהחרדה (גם כשהסימפטום שלה לא נמצא שם), זה בתורו גורם לקושי בנשימה, שרק גורם לעוד חרדה, וכן הלאה. עצתי היא להפסיק את הבדיקות הרפואיות, שלא יועילו כלל ויגרמו רק לעוד ועוד חרדה והתעסקות מיותרת. במקביל, כדאי לפנות לטיפול קוגניטיבי התנהגותי (טיפול CBT) שילמד אותך להפסיק לפחד מהסימפטום ולעצור את המעגל השלילי הזה, אפילו די בקלות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)