סובל מעצלות כרונית קשה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סובל מעצלות כרונית קשה
    רוצה לנוח
    09/02/2017

שלום

מאז שאני זוכר את עצמי אני מאוד עצלן. אין לי רצון לעשות דברים או לפעול באופן כללי לגבי כל דבר בחיים. אני בן 33 ואני כאילו לא רוצה לעשות שום דבר שדורש מאמץ אפילו מינימלי. מאוד קשה לי לעבוד (עובד בעבודות מזדמנות חלק מהזמן) ולא הייתי אף פעם בשום צורה של זוגיות. קשה לי לנקות, לכבס, ללכת לקנות אוכל או בגדים או ללכת לתור שקבעתי לרופא. את רוב חיי אני "מבלה" במנוחה כלשהי כמו שכיבה במיטה בלי לעשות כלום. כשאני מגיע לפסיכולוג/פסיכאטר ישר אומרים לי דיכאון אבל אין לי תחושת עצבות משמעותית או תחושת דיכאון.(לוקח ssri שלוש שנים והחלפתי כמה פעמים כדור ולא עוזר). יש לי גם בעיית חרדה כללית קשה אבל גם בדברים שאינם מעוררים חרדה אין לי רצון לפעול. האם יש בעייה של עצלות קשה גם ללא תחושת דיכאון/עצבות?

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סובל מעצלות כרונית קשה

הוספת תגובה

• עצלות קשה

שרון לויט
    13/02/2017

שלום לך,
    לעתים, דיכאון אינו מלווה בתחושת עצבות, אלא דווקא בקהות רגשית, כלומר האדם "אינו מרגיש". יכולה להיות אדישות וחוסר מוטיבציה, וגם זה ביטוי של דיכאון. "עצלות" היא לא מונח פסיכולוגי.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו