מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תרופות נגד פחדים וחרדותשאלה12/02/2017
הי
אני סובל כבר חודש מפחד בלב ולעיתים חרדות זאת לאחר אירוע שעברתי. הרופא נתן לי ציפלקס ואני חושש לקחת כי הבנתי שזה לכמה חודשים מה דעתך? כמה זמן ממצוע לוקחים ציפלקס? דבר נוסף אני מטופל עלידי משהי שעושה לי דמיון מודרך האם זאת הדרך הנכונה להוריד ממני את הפחד והחרדה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחדים וחרדות
שרון לויט13/02/2017שלום לך,
ציפרלקס הינה תרופה המיועדת לנטילה לטווח ארוך. מספר חודשים הוא המינימום, אנשים בדרך כלל משתמשים בה לאורך שנים. לא שאני בעד, מאחר שחרדה ניתן לפתור תוך תקופה קצרה בטיפול קוגניטיבי התנהגותי (טיפול CBT) וחבל להיות תלוי בתרופה לאורך זמן.
הגישה הנכונה לטיפול מדגישה התמודדות עם החרדה, ולא ניסיונות הרגעה שרק משמרים לעתים את החרדה בטווח הארוך ועשויים להיות לא יעילים כשמדובר בחרדה חזקה, פאניקה של ממש. לכן, שיטות הרפיה כמו דמיון מודרך אינן יעילות בדרך כלל. מה שקורה הוא, שהאדם החווה פאניקה מנסה להירגע בכוח ובדרך כלל רק נלחץ יותר. כשמדובר בסטרס/ לחץ, הטכניקות יכולות להיות יעילות. כדי להיפטר מחרדה, צריך ללמוד לקבל את החוויה הזו ולא לנסות לדחות אותה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרדות ותרופות
שאלה14/02/2017הי
אז דמיון מודרך לא עוזר בפחדים וחרדות?
האם את מכירה משהו|משהי טובים שעושים ctb בי"ם כל הבעיה שלי ואני יודע זאת קשורה לפחד שעברתי בניתוח והחשש שחלילה לא יחזור לי הפצע שהיה לי. ועוד שאלה בבקשה איך מקבלים את הפחד והחרדה ולא מנסים לדחות אותה? תודה על הכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
שרון לויט14/02/2017כפי שאמרתי, דמיון מודרך וטכניקות הרפיה אחרות יכולים לסייע להוריד סטרס- לחץ מתון ומתמשך, או כעס. לא חרדה בעוצמה גבוהה, שעדיף לא לנסות להפחיתה בכוח.
אני לא יכולה להמליץ על מטפלים ספציפיים על גבי הפורום (מה גם שאני מחיפה ולא ממש מכירה באזור ירושלים).
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)