תרופות נגד פחדים וחרדות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תרופות נגד פחדים וחרדות
    שאלה
    12/02/2017

הי
    אני סובל כבר חודש מפחד בלב ולעיתים חרדות זאת לאחר אירוע שעברתי. הרופא נתן לי ציפלקס ואני חושש לקחת כי הבנתי שזה לכמה חודשים מה דעתך? כמה זמן ממצוע לוקחים ציפלקס? דבר נוסף אני מטופל עלידי משהי שעושה לי דמיון מודרך האם זאת הדרך הנכונה להוריד ממני את הפחד והחרדה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תרופות נגד פחדים וחרדות

הוספת תגובה

• פחדים וחרדות

שרון לויט
    13/02/2017

שלום לך,
    ציפרלקס הינה תרופה המיועדת לנטילה לטווח ארוך. מספר חודשים הוא המינימום, אנשים בדרך כלל משתמשים בה לאורך שנים. לא שאני בעד, מאחר שחרדה ניתן לפתור תוך תקופה קצרה בטיפול קוגניטיבי התנהגותי (טיפול CBT) וחבל להיות תלוי בתרופה לאורך זמן.
    הגישה הנכונה לטיפול מדגישה התמודדות עם החרדה, ולא ניסיונות הרגעה שרק משמרים לעתים את החרדה בטווח הארוך ועשויים להיות לא יעילים כשמדובר בחרדה חזקה, פאניקה של ממש. לכן, שיטות הרפיה כמו דמיון מודרך אינן יעילות בדרך כלל. מה שקורה הוא, שהאדם החווה פאניקה מנסה להירגע בכוח ובדרך כלל רק נלחץ יותר. כשמדובר בסטרס/ לחץ, הטכניקות יכולות להיות יעילות. כדי להיפטר מחרדה, צריך ללמוד לקבל את החוויה הזו ולא לנסות לדחות אותה.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדות ותרופות

שאלה
    14/02/2017

הי
    אז דמיון מודרך לא עוזר בפחדים וחרדות?
    האם את מכירה משהו|משהי טובים שעושים ctb בי"ם כל הבעיה שלי ואני יודע זאת קשורה לפחד שעברתי בניתוח והחשש שחלילה לא יחזור לי הפצע שהיה לי. ועוד שאלה בבקשה איך מקבלים את הפחד והחרדה ולא מנסים לדחות אותה? תודה על הכל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

שרון לויט
    14/02/2017

כפי שאמרתי, דמיון מודרך וטכניקות הרפיה אחרות יכולים לסייע להוריד סטרס- לחץ מתון ומתמשך, או כעס. לא חרדה בעוצמה גבוהה, שעדיף לא לנסות להפחיתה בכוח.
    אני לא יכולה להמליץ על מטפלים ספציפיים על גבי הפורום (מה גם שאני מחיפה ולא ממש מכירה באזור ירושלים).

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו