מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כמה זמן יכולים להמשך תסמיני הגמילה מציפרלקס?עמית16/02/2017
שלום ד"ר
יש לי ocd מחשבתי קשה וסוג של חרדה חברתית והפרעת מצב רוח (משתנה במהירות מאופטימיות לדכדוך לכעס עז לבכי לרייקנות לעצב...) ודימוי עצמי בלתי יציב (אובחנתי בעבר כאישיות גבולית וכדו קוטבי) והתקפי זעם
לקחתי ציפרלקס 20 מ"ג במשך שבע שנים, והוא די עזר לי, אבל בשנה האחרונה משום מה לא הרגשתי יותר את ההשפעה שלו, ואז הורדתי בהדרגה את השימוש בו עד שלפני כשלושה חודשים הורדתי אותו לגמרי. כלומר, כרגע אני שלושה חודשים בערך, בלי ציפרלקס. הייתי מטופלת גם בסרקוואל 300 xr וכבר שלושה חודשים שאני לוקחת רק סרוקוואל 150 xr
כל התופעות של ההפרעה שלי חזרו ובגדול, במיוחד החרדה, חוסר הביטחון, ה-ocd נהיה חמור יותר, ויש לי התקפי זעם נוראים שיכולים להמשך שעות.
השאלה שלי היא: האם יכול להיות שמה שאני מרגישה הן עדיין תופעות לוואי של הגמילה מהציפרלקס והורדת המינון של הסרקוואל? האם יכול להיות שתופעות הלוואי נמשכות גם שלושה חודשים אחריי שהפסקתי ליטול את התרופה? או שפשוט זאת ההתנהגות שלי ללא התרופה?
אשמח לתשובה בהקדם האפשרי
תודה עמית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תסמיני גמילה מציפרלקס
שרון לויט16/02/2017היי עמית,
מאחר שעברו שלושה חודשים, ממש לא סביר שאלה תסמיני גמילה מתרופה. תסמיני גמילה נמשכים בד"כ מספר ימים.
כנראה מדובר בתופעות שקשורות בהפרעה וברגשות שלך, וייתכן שחלקן גם תופעות לוואי של התרופה החדשה שאת לוקחת.
הטיפול המומלץ ביותר עבור OCD ובעיות בוויסות רגשי הוא טיפול קוגניטיבי התנהגותי (טיפול CBT. לבעיות ויסות רגשי כמו הפרעת אישיות גבולית יש טיפול נהדר שנקרא DBT), שיכול לפתור את הבעיה מן השורש ולא רק להוות "פלסטר", כמו התרופות- שלא תמיד עוזרות במידה מספקת ויש להן תופעות לא נעימות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)